Opadające drzwi kierowcy :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Opadające drzwi kierowcy :(
Witam zauważyłem ostatnio, że moje drzwi w Golfie MK3 opadają przy otwieraniu;/ Przez copodczas otweirania rysują próg;/ Co robić, jak to naprawić??
[img]http://images49.fotosik.pl/176/3f87b803b0da2cd7.jpg[/img]
MK3 1.9TDI i mkniesz jak strzała
MK3 1.9TDI i mkniesz jak strzała
mialem podobny problem,
poradzilem se z tym podkladajac podkladke pod dolny zawias od strony drzwi i pomoglo
jest jeszcze jakas srubka do regulacji ale zeby sie donie dostac trzeba troche porozbierac, podkladka szybciej i latwiej
Pozdrawiam
poradzilem se z tym podkladajac podkladke pod dolny zawias od strony drzwi i pomoglo
jest jeszcze jakas srubka do regulacji ale zeby sie donie dostac trzeba troche porozbierac, podkladka szybciej i latwiej
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2008 12:26 przez lechGTI, łącznie zmieniany 1 raz.
dodam tylko ze podkladke nalezy wyciąć w kształcie litery U i grubości okolo 1 mm (średnio)
jesli to nie pomoze -jak u mnie- to trza wykrecic te obie sruby zdjac dzwi i podregulowac
na śrubach mocujących dzwi do karoserii (ale tu trza 2 osoby zeby to ustawic)
jesli to nie pomoze -jak u mnie- to trza wykrecic te obie sruby zdjac dzwi i podregulowac
na śrubach mocujących dzwi do karoserii (ale tu trza 2 osoby zeby to ustawic)
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2008 15:20 przez zoso8894, łącznie zmieniany 1 raz.