Przy ruszaniu z 1 biegu zgrzyta...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pdmcyc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Przy ruszaniu z 1 biegu zgrzyta...

Post autor: pdmcyc » wt sie 26, 2008 20:17

Witam

Mam pytanie do znawców skrzyń biegów, otóż dzisiaj zrobiło mi się coś takiego że przy ruszaniu z pierwszego biegu zgrzyta w skrzyni coś, rusza normalnie nie szarpie. na wstecznym i innych biegach jest wszystko w porządku, zgrzytanie pochodzi na 100% ze skrzyni. Jest to w passacie syncro skrzynia AME. Co to mogło paść, chcę przygotować się ile kasy będę musiał w to władować i za co się wziąść do roboty.

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » śr sie 27, 2008 00:14

Mało sprecyzowany temat , może zebatka 1 biegu może łożysko ma luzy i nie wchodzi w tryby , ile masz tam oleju i jaki?

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

niuteq
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: niuteq » śr sie 27, 2008 07:34

jak mialem wczesniej passata B3 i tez mialem chyba cos podobnego, ja to nazywalem żyngoleniem (malo po polsku ale....)jezdzilem tak przez 2 lata auto trafilo w inne rece i jezdzi dalej, kiedys czytalem ze moze to byc uszkodzona jakas sprezynka w skrzyni, co moge zalecic, jezdzic ostroznie na 1 biegu nie butowac i bedzie dobrze, albo rozbierac skrzynie,
jak sam potrafisz to ok a jesli nie to szkoda kasy bo rozebranie min 200-300 a czesc podobno z 20 zl kosztuje
tu masz podobny temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=116795

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”