Kosmiczne spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kosmiczne spalanie
Witam. Mam duzy problem: moj golf 1.8 na wtrysku pali (przy normalnej jezdzie po miescie) 18l/100km. Jest to tak ze dwa razy za duzo i troszke to za drogo jak na moj skromny budzet. Do tego ostro kopci, na zimno ma cholernie wysokie obroty, na goraco bez gazu zaczyna zwalniac (obroty) az w koncu gasnie. Jakie moga byc tego powody??? sonda, problem z ssaniem czy moze komputer.... Poradzcie cos prosze
"lewe" powietrze w układzie ssącym? Np. przez podstawę monowtrysku? Czasem się zdarza (wtrysk powinien się tylko b.lekko przechylać, nie może się bujać, jak się buja, tzn. że to to - rozwarstwiona guma w podstwce. I wtedy niezależnie od innych objawów dużo żłopie.
Padnięta sonda lambda? (ale sonda nie steruje silnikiem na zimno, tylko po nagrzaniu)
Padnięta sonda lambda? (ale sonda nie steruje silnikiem na zimno, tylko po nagrzaniu)
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
sonda nie dziala na zimnym silniku tylko od pewnej temperatury wiec sonda powinna byc dobra , a juz jak mowa o czujnikach to sprawdz wszystkie bo nie zawsze ten w bloku jest zly
a w 1.8 jest czujnik 4 pinowy czy ja mam w swoim dwu pinowy w blokutomek1977 pisze:zacznij od czujnika temperatury silnika(ten na cztery piny)
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej