witam-zawieszenie sportowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
witam-zawieszenie sportowe
Posiadam w moim golfie sportowe zawieszenie,golfik 1.6 III jest bardzo niski i chciałbym go podnieść,i tu moje pytanie.Jakiego typu moge zastosowac amortyzatory ze sprezynami bo moj golf jest obnizony z przodu o 8 cm i tył 6 cm,czy pasuja standartowe amortyzatory ze zwykłego zawieszenia,i z jakiej firmy w miare niedrogie.Dzieki-chyba że jest ktoś pójdzie ze mną na wymianę,ale tylko dobre i takie które mozna zakładać na sportowe zawieszenie.Dzieki
Chciałbym zeby był wyższy ,zamieściłem zdjęcia golfa wiec mozna zobaczyc,teraz mam sztywne jak skała zawieszenie,a chciałbym miec wyższy-ale nie wiem czy moge wymienic tylko sprezyny -raczej wydaje mi sie ze nie bo próbowałem podnieć amortyzator i jest sztywne,z tyłu lekko sie dało-moze dlateko ze tył jest 6 cm obnizony a przod 8.Chciałbym podniesc całe auto do pierwotnego stanu,poniewaz uszkodzona juz została obudow skrzyni,a polskie drogi wiadomo jakie są,Gliwickiej betonówki niepolecam na takie zawieszenie.:)I pytanie odnosnie amortyzatorow do sportowego zawieszenia i sprezyn -czy sa inne od fabrycznych wersji?-chniałbym podniesc całe auto o ok 10 cm:)-z reguły wszyscy obniżają wiec moge zaproponowac tranzakcję wymienną,nie jestem pewien w jakim sa stanie moje amortyzatory ale auto zostało przywiezione 2 tyg temu z niemiec i jeszcze nie jeżdziło po polskich drogach,poruszłaem sie tylko w niemczech i niezle sie jezdziło-wiec wydaje mi sie ze c amortyzatory są ok.
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
niop to masz dwa wyjścia....albo założysz na te amory co masz sportowe sprężyny ale z mniejszym obniżeniem czyli np. -40.....ale jeżeli chcesz podnieść auto tak jak seria to odpada....wtedy jedyną opcją jest założyć standardowe amory i spręzyny a sport sprzedać lub wymienić się na serie......
a patrzyłeś co to za zawias teraz masz założony ?? bo może się okazać że to gwint
a patrzyłeś co to za zawias teraz masz założony ?? bo może się okazać że to gwint

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
chyba chodzi o firmę H&R bo o czymś takim jak H&N nie słyszałem... z kolei nie wydaję mi się żeby H&R produkował stożki 
ale nawet gwintowanego zawieszenia nie podniesiesz do serii bo maxymalne położenie to jest chyba -30/40mm w stosunku do seryjnego...
cena gwintu tak jak Checik napisał

ale nawet gwintowanego zawieszenia nie podniesiesz do serii bo maxymalne położenie to jest chyba -30/40mm w stosunku do seryjnego...
cena gwintu tak jak Checik napisał

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,