Witam,
w moje ręce wpadł ostatnio zestaw czujnik + wskaźnik ciśnienia oleju VDO 0-10 bar
Na wskaźniku jest:
| - minus
+ - plus
G - wejście czujnika
Na czujniku jest:
G - pewnie wyjście na wskaźnik
WK - ???
I teraz pytanie, może trochę lamerskie, ale chce mieć pewność, jak to podłączyć. oczywiście plus i minus to prosta sprawa (tak sądze) ale zastanawia mnie to WK, podpiąć tam plus czy minus?
Z góry dziękuje za odpowiedź i sugestie.
Podłączenie wskaźnika i czujnika ciśnienia oleju.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
http://gandalf.mac.edu.pl/~sobczakm/ftp ... ldruck.pdf
i wszystko jasne.... w największym skrócie ze schematów wynika że wyjście WK masz zostawić wolne a na wyjściu z gniazda G zmostkować kable i jeden dać na wskaźnik VDO a drugi podłączyć pod kabel który oryginalnie idzie do brązowego czujnika (ciśnienie oleju na biegu jałowym)
pozdro
napisz czy pomogło
i wszystko jasne.... w największym skrócie ze schematów wynika że wyjście WK masz zostawić wolne a na wyjściu z gniazda G zmostkować kable i jeden dać na wskaźnik VDO a drugi podłączyć pod kabel który oryginalnie idzie do brązowego czujnika (ciśnienie oleju na biegu jałowym)
pozdro
napisz czy pomogło
- koloko
- Ma gadane
- Kontakt:
Znakomicie, wielkie dzięki Tirsone!
Wychodzi na to ze nawet mogę sobie podłączyć kontrolkę
Bardzo pomógł mi ten schemat, niebawem zdjęcia jak działa wskaźnik.
[ Dodano: 09 Sie 2008 17:41 ]
Ze schematu wynika, że wykręcam z bloku silnika obecny czujnik, wkręcam ten co kupiłem. Kabel ze starego czyjnika podłączam do WK, a pod G linia do nowego wskaźnika
Wychodzi na to ze nawet mogę sobie podłączyć kontrolkę
Bardzo pomógł mi ten schemat, niebawem zdjęcia jak działa wskaźnik.
[ Dodano: 09 Sie 2008 17:41 ]
Ze schematu wynika, że wykręcam z bloku silnika obecny czujnik, wkręcam ten co kupiłem. Kabel ze starego czyjnika podłączam do WK, a pod G linia do nowego wskaźnika