Witam wszystkich, szukalem na forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moj problem ;/ otuz problem jest ciezki i ciekawy jak narazie nikt nie wie co jest moze Wy mi pomozecie mam Golfika 93r 1.4 ABD i jak jade to w momencie gdy silnik sie rozgrzewa wtedy sam z siebie gasnie ;/ wczesniej wariowaly obroty i wogole byly problemy , jak gasl to puzniej troche trzeba bylo pokrecic ale zapalil a w deszczowa pogode masakra co chwile ;/ powymienialem swiece , kable , cewke , poczyscilem wszystkie chyba mozliwe styki jak byly posniedziale i dalej to samo .
Raz jest tak ze caly dzien jezdze i nic a raz tak ze gasnie co chwile , jedynie co odkrylem ze jak go odpale przejade kilka metrow i zgasze i odpale ponownie to jezdze bez problemow .
Moze Wy wiece o co chodzi ??????? z gory dzieki )
aha i jest pytanie ile powinien dawac v alternator bo u mnie daje na akumulator 13,6 a z tego co mi znajomy mowil to ma dawac 14 z czyms dokladnie nie pamietam , moze to byc tez tego wina ze gasnie ??
po chwili sam gasnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
po chwili sam gasnie
Ostatnio zmieniony ndz lip 20, 2008 00:14 przez zaraki, łącznie zmieniany 2 razy.
- ...radek...
- Użytkownik
mialem ten sam problem, gasl kiedy chcial. podjechalem do elektryka i okazalo sie, pod kierownica jest takie czarne pudeleczko gdzies kolo bezpieczikow (dokladnie nie wiem od czego bo sie nie znam, moze imo, albo jakis alarm) wiem, ze poloczyl na krotko, jakos to obszedl i pomoglo, jak reka odjal...
Zobacz co w tym miejscu pisał kristo http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=178696
Piszesz że:
Mam podobne problemy, może nie tak częste, jak jest zimno i mokro,bo jak sucho i ciepło jest OK. Uważam że kristo może mieć rację i bo poza wyjęciem i przeglądnięciem halla zrobiłem już wszystko co ty i jeszcze trochę. Tak więc czekam na jesienne deszcze aby się zaczęły kłopoty i teoria krista się na temat pęknięć się potwierdziła.
Użyj szukajki by znaleźć info na temat usterek tego typu w ABD i innych np. ABU. Generalnie może być wiele przyczyn takiej usterki ale przeważnie wychodzi że to hall.
Immo raczej nie masz. a gdyby nawet było to pogoda jak opisujesz nie powinna robić różnicy w częstotliwości występowania usterki
Piszesz że:
zaraki pisze:w deszczowa pogode masakra
Mam podobne problemy, może nie tak częste, jak jest zimno i mokro,bo jak sucho i ciepło jest OK. Uważam że kristo może mieć rację i bo poza wyjęciem i przeglądnięciem halla zrobiłem już wszystko co ty i jeszcze trochę. Tak więc czekam na jesienne deszcze aby się zaczęły kłopoty i teoria krista się na temat pęknięć się potwierdziła.
Użyj szukajki by znaleźć info na temat usterek tego typu w ABD i innych np. ABU. Generalnie może być wiele przyczyn takiej usterki ale przeważnie wychodzi że to hall.
Immo raczej nie masz. a gdyby nawet było to pogoda jak opisujesz nie powinna robić różnicy w częstotliwości występowania usterki
Ostatnio zmieniony ndz lip 20, 2008 16:12 przez Jarowo, łącznie zmieniany 1 raz.
JaroW