wycieraczki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
wycieraczki
Witam mam golfiaka II 88r. 1.6 gaźnik, i mam problem dzisiaj wlaczylem wycieraczke z tyłu (tzn. machnąłem ja dwa razy) po czym chcialem wlaczyc przednie ale juz nie działały i okazało sie ze wywala mi bezpiecznik od wycieraczek nawet 25A i mam pytanko czy ktos wie co może to powodować bo chciałbym to samemu zrobić w ramach oszczędności na elekrtyku :d Z góry dzięki za pomoc.
2-ka najpiękniejszym golfem.
-
- Nowicjusz
otóż tak: bez wyciągania sterownika ustaliłem ze bezpiecznik wywala mi gdy włączam spryskiwacz z przodu. Po odłączeniu kabla od silniczka znajdującego się przy zbiorniku płynu, dalej mi wywalało jak włączałem spryskiwacz, nie zdążyłem juz dzisiaj wyczyścic styków w kierownicy, ale zapytuję czy może to byc jeszcze coś poza tymi stykami, bo kable w skrzynce z bezpiecznikami wygladąją na jak najbardziej w porządku :]
2-ka najpiękniejszym golfem.
z tego co pamiętam to dla przedniej i tylnej szyby jest ta sama pompa tyle,ze aby pompowała raz z przodu a raz z tyły przetacznik zamienia jej bieguny zasilania może faktycznie masz uszkodzony zespół styków który zamienia bieguny dla silnika spryskiwacza.wacpan-lisu pisze:ustaliłem ze bezpiecznik wywala mi gdy włączam spryskiwacz z przodu.
A z tymi kablami to także może być gdzieś dalej kiszka mimo to że przy bezpiecznikach są OK. Jak sprawdzisz styki w przełączka i przy wyjściu na sterowanie pompką bezie zamiana +/-, i -/+ trzeba będzie szukać dalej wg schematu Jak by co to sie wykombinuje jak nie masz.
JaroW