Mokro pod dywanikami kierowcy i pasażera....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Mokro pod dywanikami kierowcy i pasażera....
Witam
pojawił sie drobny problem mianowicie mam mokro pod dywanikiem kierowcy i pasażera !! dość sporo tego sie tam nazbierało po ostatnich deszczach :/// szlak mnie trafił tak ze im szybciej usune ten problem tym lepiej !
Jest to dość dziwne bo mokre są tylko spody !! z przodu jakby sie zlewało po ścianie grodziowej to tez powinno być mokre wygłuszenie a jest mokre tylko u dołu a potem sucho !! z obu stron...
Gdzie jeszcze moze sie woda dostawać ??
A na podłodze jest wylana dość spora ilośc jakiegoś środka do konserwacji !!! czy w podłodze nie ma czasem jakichś odpływów ?? co by sie mogły przez to zatkać ??
pojawił sie drobny problem mianowicie mam mokro pod dywanikiem kierowcy i pasażera !! dość sporo tego sie tam nazbierało po ostatnich deszczach :/// szlak mnie trafił tak ze im szybciej usune ten problem tym lepiej !
Jest to dość dziwne bo mokre są tylko spody !! z przodu jakby sie zlewało po ścianie grodziowej to tez powinno być mokre wygłuszenie a jest mokre tylko u dołu a potem sucho !! z obu stron...
Gdzie jeszcze moze sie woda dostawać ??
A na podłodze jest wylana dość spora ilośc jakiegoś środka do konserwacji !!! czy w podłodze nie ma czasem jakichś odpływów ?? co by sie mogły przez to zatkać ??
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam musisz zrobic prube wody ktos niech leje wodą z węża po progach chodzi o uszczelke dzwi a dokładnie jej dolną częsc a 2 osoba niech wypatruje ze srotka gdze sie leje . Potem szyba przednia . Sciana grodzowa podłoga itd... najleprzy sposub na znalezienie nieszczelnosci.
[ Dodano: 18 Lip 2008 20:19 ]
Stawiam na uszczelke drzwi
[ Dodano: 18 Lip 2008 20:19 ]
Stawiam na uszczelke drzwi
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tez bym obstawiał bo nigdzie idziej mokro nie ma tylko z przodu i tylko na spodzie boki suche ....Hans-Hans pisze:Stawiam na uszczelke drzwi
Auto go Mk2 3D rocznik 91 na 100% bezwypadkowy
Ale uszczelki są calutkie z drugiej strony to jakby mogły puszczać wode :/
N80, wtedy wlwało by sie przez dmuchawe czyli kapało by gdzieś z przodu nie ??
Ostatnio zmieniony pt lip 18, 2008 20:44 przez To_mas, łącznie zmieniany 1 raz.
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
ja odkręciłem półke pasażera odchyliłem wygłuszenie i znalazłem na ściance taką pozioma kreske , takie jak by ktoś szlifierką przecioł blache nie wiem jak to sie tak zrobiło ) , wyczyściłem zasmarowałem lepikiem do podwozi i jest sucho.
Radziłbym poodkręcać co sie da i świecic latarką a ktoś polewa auto , musi być widać gdzie kapie woda - powodzenia
uszczelnienie wlotu powietrza też napewno sie przyda
Radziłbym poodkręcać co sie da i świecic latarką a ktoś polewa auto , musi być widać gdzie kapie woda - powodzenia
uszczelnienie wlotu powietrza też napewno sie przyda
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zaraz sie za to biore !!twardy pisze:uszczelnienie wlotu powietrza też napewno sie przyda
dziś w nocy lało dość mocno od razu po deszczu poleciałem i tak:
spód boczka tapicerki od pasażera mokry.... na progu od wewnątrz troche wody - czyli 2 rzecz do zrobienia poprawić folie w drzwiach
następnie podniosłem uszczelke od szyby i od strony pasażera ok a jak podniosłem od strony kierowcy to lało sie spod uszczelki masa wody - czyli prawdopodobnie kanlik nie drozny tak ze wyciągam przednią szybe
zobaczymy jak zrobie te 3 rzeczy poskładam auto pojeżdze i za jakiś czas sprawdze
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
szyber masz??
mi nie wiadomo dlaczego szyber dawal w dupe i zalewalo mi nawet przekazniki...
nadal mam to do zrobienia ale narazie sobie daruje z tym robote ale jak bede podsufitke sciagal aby ja zrobic to zajme sie tym
pozdro
mi nie wiadomo dlaczego szyber dawal w dupe i zalewalo mi nawet przekazniki...
nadal mam to do zrobienia ale narazie sobie daruje z tym robote ale jak bede podsufitke sciagal aby ja zrobic to zajme sie tym
pozdro
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tak ale wlewalem tam wode i ładnie wylatuje pod samochodem jak z jednej tak i z drugiej strony tak ze szyber sobie odpuszczamabrams pisze:szyber masz??
Szyba wyciągnięta, udpływy były NIE zatkane ale na lewym słupku gdzie przychodzi szyba był taki falc z jakiejś pasty gumowej :/ mogł przez to uszczelka źle dolegać i tamtędy sie lać tak ze zdarłem go i zobaczymy co teraz będzie
Uszczelniłem też wlot powietrza - ten od wentylatora !!
Do poprawki została mi jeszcze na pewno folia w drzwiach pasażera
W poniedziałek jade po zamówioną NOWĄ szybe, stara ma vhyba z 5 śladów po odbitych kamieniach :// i pokrytam jakimś czymś ....
Auto stoi w garazu i schnie
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Miałem podobny problem u siebie. Rozbebeszyłem całe auto tak jak pisze Hans-Hans zrobiłem próbę wody i nic. Okazało sie że w podłodze była dziurka, malutka jakby ktoś gwoździa wbił. Najlepiej wywal całą tapicerkę i nie czekaj na deszcz tylko lej wode. Roboty sporo ale w takich przypadkach radykalne metody są najlepsze.
Ostatnio zmieniony ndz lip 20, 2008 10:37 przez Ryś Stepowy, łącznie zmieniany 1 raz.
To_mas, też tak miałem, co się okazało uszczelka na drzwiach w rogu puszczała chociaż widać było że dociska to i tak puszczała, podciągnąłem ten bolec co zamek się opiera na nim i problem znikł
Moje MK3 GTD
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=271239][img]http://img819.imageshack.us/img819/5374/snc00107l.jpg[/img][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=271239][img]http://img819.imageshack.us/img819/5374/snc00107l.jpg[/img][/url]
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ryś Stepowy, ja juz mu całą tapicerke wywaliłem bo dawałem nowe wygłuszenie !! tak ze wszystko było OUT tak samo autko od kąd go kupiłem (początek roku a chwile wcześniej był sprowadzony) ma nowiutką konserwacje którą robiłem 4 DNI tak starannie jak nigdy !! podwozie wykluczam jest w idealnym stanie żadnej dziurki
piszesz o tym bolcu w budzie ?? podciągłeś tzn przesunąłeś w strone środka auta by drzwi mocniej dociskały ??Maclaim pisze:podciągnąłem ten bolec co zamek się opiera na nim i problem znikł