Problem z pilotem od centralnego zamka.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ŁukaszMan
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Problem z pilotem od centralnego zamka.

Post autor: ŁukaszMan » pt lip 18, 2008 15:26

Witam.

Mój problem poleg na tym że nie moge otwierać ani zamykać drzwi za pomocą pilota. Gdy włoże kluczyk do zamka i przekręce to wszystko działa jak należy. Ale z pilota nie. zachowuje się tak jakby nie wychodził z niego sygnał. Bateria jest dobra bo ją sprawdzałem.
Sterownik od centralki jest firmy VOTEX na podzespołach SIEMENSA. Wychodzi z niego 12 kabli + 2 które są od anteny. Wbudowane są jeszcze 4 małe przełączniki.

Problem ten pojawił się jakiś czas temu ale wyciągłem baterie z pilota, włożyłem ponownie przycisłem przycisk do otwierania i zamek zaczął działać. Teraz to już nie pomaga. Centralka jest orginalnie zamontowana.

Prosiłbym o pomoc, bo nie mam pojęcia co już z tym zrobić.

Awatar użytkownika
krzycho85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: krzycho85 » pt lip 18, 2008 20:31

Możliwe że należy od początku wkodować pilot. Jak to nie pomoże to trzeba szukać usterki w pilocie

Awatar użytkownika
FIRERS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: FIRERS » sob lip 19, 2008 11:36

koledze kiedys przy montarzu cos takiego sie stalo kombinowal i nic nie pomagalo, wziol centralke do domu na noc i na drugi dzien dziala mu juz ok nie wiem co zrobil. ale odlaczenie od produ czasami pomaga a jesli nie pomoze to poszukaj jak sie wprogramowuje piloty do tej centralki i je wprogramuj a jak to nie pomoze to rozjechal ci sie kwarc w pilocie i pilot nadaje na innej czestotliwosci jesli piot jest radiowy. a 12 przewodow to 6 bedzie od sterowania przekaznikami do zamka 3 bedzie zasilanie 2 beda od czujniikow drzwi, 1 do kierunkow. ja bym ta centralre jak nic nie pomoze wyrzucil i kupil nowa i z dobrej firmy to bedziesz mial spokoj.

Awatar użytkownika
ŁukaszMan
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ŁukaszMan » sob lip 19, 2008 13:22

Problem rozwiązany :grin: Dokładny opis co zrobić w takiej sytuacji znalazłem tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic440011.html wszystko krok po kroku,jak zaprogramować pitot do centralki VOTEX.

Dzięki za wszelkie info.
Pozdro.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”