Problem z długimi światłami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem z długimi światłami
Witam!
Mam problem ze światłami długimi w swoim MK3. Mianowicie przy załączonych światłach mijania kiedy właczam światła długie te mijania przestają świecić. Z tego co się orientuję to powinny świecić oba ( długie i mijania). Co to może być i jak sobie z tym poradzić? Pozdr
Mam problem ze światłami długimi w swoim MK3. Mianowicie przy załączonych światłach mijania kiedy właczam światła długie te mijania przestają świecić. Z tego co się orientuję to powinny świecić oba ( długie i mijania). Co to może być i jak sobie z tym poradzić? Pozdr
pierwsze co na mysl mi przychodzi to przełącznik swiateł
ale nie wiem czy powinno być jak piszesz
ale nie wiem czy powinno być jak piszesz
Ostatnio zmieniony pt lip 18, 2008 00:47 przez axel1989, łącznie zmieniany 1 raz.
jak ja wlaczam dlugie to mi sie wylaczaja mijania i chyba dobrze, dlugie i mijania dziala wtedy kiedy tylko trzymasz w pozycji on ( ale nie do konca az odskoczy tylko trzymaja w takiej pozycji aby sie dlugie wlaczyly) albo mi tez zle dziala albo wam
mam jedno zdrodlo swiatla a nie osobno dlugie i mijania
mam jedno zdrodlo swiatla a nie osobno dlugie i mijania
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak jak pisze feniks79.W swiatlach H4 powinno tak byc czyli po wlaczeniu swiatel dlugich gasna mijania gdyz w zarowkce H4 nie moga sie palic na raz dwa wlokna (czyli mijania i dlugie).Natomiast w lampach H1+H1 po wlaczeniu swiatel dlugich powinny palic sie tez swiatla mijania gdyz tutaj kazde swiatlo ma swoja zarowke.
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...
W passacie B4 miałem lampy H1+H1 i świeciły osobno - tak jak pisał Hz.gopiter pisze:Tak jak pisze feniks79.W swiatlach H4 powinno tak byc czyli po wlaczeniu swiatel dlugich gasna mijania gdyz w zarowkce H4 nie moga sie palic na raz dwa wlokna (czyli mijania i dlugie).Natomiast w lampach H1+H1 po wlaczeniu swiatel dlugich powinny palic sie tez swiatla mijania gdyz tutaj kazde swiatlo ma swoja zarowke.
Oba światła świeciły jedynie przy przytrzymaniu manetki, bez włączania długich na stałe.
Teraz w MK4 am tak samo. Włączam światła - świecą mijania, włączam długie - świecą długie, tylko przytrzymuję manetkę - świecą mijania i długie.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kamel nie wiem jak to bylo w passatach ale w MK3 fabrycznie przy lampach H1+H1 palily sie wszystkie swiatla natomiast przy H4 nie.Ja u siebie mialem fabrycznie H4 i ostatnio jak zmienialem lampy na IN.PRO H7+H1 to tak wlasnie sie dzialo ze mijania gasly po wlaczeniu dlugich.Wystarczylo wlozyc zworke ktora byla w komplecie z lampami w jedno miejsce w skrzynce bezpiecznikow i jest juz ok swieci wszystko.Bylo to napisane w instrukcji od lamp: jesli masz H4 to musisz wlozyc zworke jesli masz H1 to nic nie musisz wkladac czyli fabrycznie H1+H1 swieca razem.Moze w tym pasacie miales zmienione lampy?
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- golfer_1984
- VW Baron
- Kontakt:
pako.tomasz, a jakie masz te lampy?? Bo nie napisałeś??
MK5 GTI DSGhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=467361
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904