motor agg problemy myślę że się wiążą ze sobą jak rano odpale trzyma nisko obroty poniżej 800 jak się troche nagrzeje uspokaja się, dodatkowo jak załączę klimę obroty spadają do 600 czuć że auto jest mocno zamulone potrafi zgasnąc np jak pociągnę go do 5tyś i gwałtownie puszcze gaz na luzie motor nie radzi sobie z utrzymaniem tych obrotów od 5tyś do tych 600obr spada bardzo szybko czasem zatrzyma się na 600 lecz częściej zgaśnie oprócz klimy przy włączeniu ogrzewania szyby czy otwieraniu i zamykaniu szyb również lekko spdają nie tak drastycznie jak w przypadku klimy.
ładowanie jest ok
spadek obrotów przy obciążeniu silnika klima itp...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

w tym przypadku chyba zacznij od podłazenia auta do Vaga i uopewnij sie jeszcze co do ustawienia paska rozrządu. Czy ta awaria powstała nagle, sama, czy po jakiejś naprawie problem wystąpił?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
vag jedyne co pokazuje "sporadyczny błąd sondy lambda-zbyt wysoka wartość napięcia" da się go wykasować jednak co jakiś czas po podłączeniu pokazuje ten błąd, ale po wykasowaniu nic się nie zmienia
auto już takie kupiłem miał podniesione obroty na biegu jałowym na 1200obr widać było że ktoś jezdził na klimie i denerwowały go zbyt niskie obroty silnika i śrubą wyregulował, by przy włączonej klimie miał ok 1000obr ja ustawiłem tak jak ma być z tym że teraz na klimie nie mogę jezdzić
auto już takie kupiłem miał podniesione obroty na biegu jałowym na 1200obr widać było że ktoś jezdził na klimie i denerwowały go zbyt niskie obroty silnika i śrubą wyregulował, by przy włączonej klimie miał ok 1000obr ja ustawiłem tak jak ma być z tym że teraz na klimie nie mogę jezdzić