Problem z 1.8 16V PL
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Junior-GT
- Nowicjusz

- Kontakt:
Problem z 1.8 16V PL
Witam mam nastepujacy problem... Odpalam auto pojezdze 5min i silnik zaczyna sie dlawic przy 3tys. po czym nie reagujac na wcisniecie pedalu gazu spada z obrotow i gasnie. Po odczekaniu 15min auto odpala i tak wkolko!!! Tak na Marginesie auto ciezko odpala gdzies za 3 razem. Proces byl stopniowy na poczatku odcinalo go przy 6tys. ale jeszcze reagowal na gaz pozniej przy 4tys. no i pare dni temu przy 3 tys. Ostatnio podklejalem pompe paliwa bo troche z niej sie lalo...Mechanik mierzyl cisnienie i powiedzial ze jest w normie...ogolnie Mechanicy rozkladaja rece we wrocłaiu a potrzebuje auta pilnie
Z gory dzieki za pomoc...
Według mnie sama się powinna odpowietrzyć. Zawsze możesz zewrzeć styki przekaźnika pompy paliwa i przetłoczyć trochę paliwa przez pompę. Ale nie sądzę aby to było zapowietrzenie pompy. Już bardziej bym stawiał na filtr paliwa, tylko niby ciśnienie masz w normie (mierzone przy rozdzielaczu?).
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
To sugeruje zbyt bogatą mieszankę, czyli może to co piałem powyżej.Junior-GT pisze:Auto pochodzi 3min na obrotach Jałowych to pozniej zaczyna skakac na obrotach az wkoncu bedzie tak falowal ze sie gasi...nawet nie musze nim jezdzic
Tylko kurde w PL jest jeszcze taki dinks przy rozdzielaczu do regulacji składu mieszanki ale już za bardzo się na tym nie znam, wiem tylko że koryguje mieszankę m.in z odvzytów sondy lambda. Sondę sprawdzałeś lub chociaż odpinałeś?
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem: