jak je z powrotem rozwinąć
pasy sie zablokowały i nie chca oblokować...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pasy sie zablokowały i nie chca oblokować...
po wykręceniu pasów bez. zwinęły się one trochę bardziej (logiczne) .. ale jak chciałem je rozwinąć z powrotem by założyć to się nie da... jakby sie blokada załączyła na stałe...

jak rozbierzesz obudowę pasa to tam jest zapadka blokująca pas, jak ja podważysz lekko to blokada puści i będzie działać . po przykręceniu pasa w aucie blokada powinna automatycznie puścić ,
Ostatnio zmieniony pn cze 30, 2008 09:57 przez zjawa, łącznie zmieniany 1 raz.
-----------o00o----'(_)'----o00o-----------
kulka to może i jest ale chyba nie w vw, tam jest specjalny mechanizm zębatkowy i na dodatek sprężyna jak z rosyjskiego budzika. Wszystko skręcone jest specjalnymi śrubami tzw bezpieczeństwa i trudno to rozkręcić, a jak sie rozleci to jet potem problem z poskładaniem tego , mimo to możliwe jest rozebranie , najlepiej w dwie osoby. A na przyszłość to dobrze jest zrobić pętle z pasa przy obudowie przed zdemontowaniem pasów z auta.
A wszystko przez kobiete....:D
- Piotr Szmidt
- Mały gagatek

- Kontakt:
Quatro7, mam dogkladnie ten sam problem
za chwile ide do samochodu wymontowac tylne pasy i bede rozbieral je. Oblookam dokladnie co i jak i moze zroibe jakiegos foto-helpa jak sie zorientuje o co chodzi 
-=Mess with the best, die like the rest=-
Mój Goofer - http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1998964#1998964
Mój Goofer - http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1998964#1998964
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Pasy blokują się też, jak nie są w prawidłowej pozycji - to na wypadek, jakby samochód dachował, wywrócił się na bok. Obudowa zwijacza musi być w prawidłowej pozycji, nie obrócona itp. - może tu tkiw problem
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.