Witam wiem że fabia to nie golf ale praktycznie vw
Problem polega na tym że opuściłem szybę od strony kierowcy i już jej nie podniosłem ponieważ zerwała się linka, rozkręciłem całą tapicerkę wszystkie śruby, głośnik i śruby mocujące blachę do drzwi. I teraz pytanie co dalej, jak się do tego zabrac ponieważ nie mogę dalej tego rozebrac ponieważ cały mechanizm podnoszenia szyby jest przynitowany do blachy (na zdjęciu zaznaczone na czerwono), a mechanizm trzyma szybę, przypuszczam że trzeba podnieśc szybę do wysoości otworów (na zdjęciu na zielono) i ją odkręcic i dopiero wyjąc blachę z mechanizmem, ale jak ta szybę podnieśc?????? Proszę o jakąś pomoc ponieważ auto stoi cały czas z otwartą szyba a w naszym kraju to jest zaproszenie dla wszelkiego rodzaju dziadostwa
P.S. Taka moje małe spostrzeżenie: w moim mkII rozbieram tapicerkę wymieniam szybę lub mechanizm w max pół godziny (wiem bo już kilka razy się zdarzyło ) a w fabii to dziadostwo rozbierałem 3 godz i końca nie widac
Jak wyjac mechanizm szyby w Fabii?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- skorut
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jak wyjac mechanizm szyby w Fabii?
Ostatnio zmieniony pt cze 20, 2008 21:50 przez skorut, łącznie zmieniany 1 raz.
Holidays !!! Ludzie co to jest ??
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- skorut
- Mały gagatek
- Kontakt:
Własnie się dowiedziałem że mechanizm podnoszenia szyby jest integralna częścią z tą srebrną osłoną i trzeba to wszystko wymienic bo jest to nierozbieralne (tzn. szyny, linka, ta plastkikowa zębatka oraz ta cała srebrna blacha jest to jedna całośc ) i faktycznie żeby to wszystko wyjąc trzeba podnieśc szybę i odkręcic ją przez te otwory...No i czy ktoś może wie jak ją podnieśc??? bo bez tego się niestety nie obędzieprezesso pisze:niestety musisz ściąć nity, zdjąć osłonę, wymienić cały mechanizm podnoszenia szyby, później założyć osłonę a nity zastąpić śrubkami 5.
Holidays !!! Ludzie co to jest ??