Jak wyjac mechanizm szyby w Fabii?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
skorut
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Jak wyjac mechanizm szyby w Fabii?

Post autor: skorut » pt cze 20, 2008 21:32

Witam wiem że fabia to nie golf ale praktycznie vw :bigok:
Problem polega na tym że opuściłem szybę od strony kierowcy i już jej nie podniosłem ponieważ zerwała się linka, rozkręciłem całą tapicerkę wszystkie śruby, głośnik i śruby mocujące blachę do drzwi. I teraz pytanie co dalej, jak się do tego zabrac ponieważ nie mogę dalej tego rozebrac ponieważ cały mechanizm podnoszenia szyby jest przynitowany do blachy (na zdjęciu zaznaczone na czerwono), a mechanizm trzyma szybę, przypuszczam że trzeba podnieśc szybę do wysoości otworów (na zdjęciu na zielono) i ją odkręcic i dopiero wyjąc blachę z mechanizmem, ale jak ta szybę podnieśc?????? :kac: Proszę o jakąś pomoc ponieważ auto stoi cały czas z otwartą szyba a w naszym kraju to jest zaproszenie dla wszelkiego rodzaju dziadostwa :grrr:

P.S. Taka moje małe spostrzeżenie: w moim mkII rozbieram tapicerkę wymieniam szybę lub mechanizm w max pół godziny (wiem bo już kilka razy się zdarzyło ) a w fabii to dziadostwo rozbierałem 3 godz :grrr: :grrr: :grrr: i końca nie widac :panna: Obrazek
Ostatnio zmieniony pt cze 20, 2008 21:50 przez skorut, łącznie zmieniany 1 raz.

Holidays !!! Ludzie co to jest ??

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pt cze 20, 2008 21:38

niestety musisz ściąć nity, zdjąć osłonę, wymienić cały mechanizm podnoszenia szyby, później założyć osłonę a nity zastąpić śrubkami 5.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
skorut
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: skorut » sob cze 21, 2008 08:04

prezesso pisze:niestety musisz ściąć nity, zdjąć osłonę, wymienić cały mechanizm podnoszenia szyby, później założyć osłonę a nity zastąpić śrubkami 5.
Własnie się dowiedziałem że mechanizm podnoszenia szyby jest integralna częścią z tą srebrną osłoną i trzeba to wszystko wymienic bo jest to nierozbieralne (tzn. szyny, linka, ta plastkikowa zębatka oraz ta cała srebrna blacha jest to jedna całośc :grrr: ) i faktycznie żeby to wszystko wyjąc trzeba podnieśc szybę i odkręcic ją przez te otwory...No i czy ktoś może wie jak ją podnieśc??? bo bez tego się niestety nie obędzie :panna:

Holidays !!! Ludzie co to jest ??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”