Obrotomierz zatrzymuje sie na 3750obr/min - co to?? [mk2]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
Obrotomierz zatrzymuje sie na 3750obr/min - co to?? [mk2]
Witam, załozyłem zegary z obrotkiem teraz jak sie bawiłem z rozrządem. co sie okazuje, wszystkoi pieknie chodzi, obrotomierz też n8iby, i już sie cieszyłem taki podjarany do momętu w którym dodałem gazu:)
co następuje: normalnie obroty pokazuje coś 1000obr/min a jak gazuje i tp to do 3750obr/min jest wszystko ok, ale ile bym potem mu nie wcisnoł to dalej trzyma te 3750obr/min i za cholere sie dalej nie rusza:(
napewno to rozbiore bo tak być niemoze:) mozliwe ze jakiś paprocz albo cos go blokuje ale to też było by dziwne.
Prosze o wszelkie sugestie w tym temacie, za wszystkie bede wdzieczny.
Wiadomosc do adminów, użyłem szukaj, wiem ze było wiele o obrotkach ale za cholere nieznalazłem nic podobnego do swojego problemu.
Pozdrawiam i czekam na jakieś informacje.
co następuje: normalnie obroty pokazuje coś 1000obr/min a jak gazuje i tp to do 3750obr/min jest wszystko ok, ale ile bym potem mu nie wcisnoł to dalej trzyma te 3750obr/min i za cholere sie dalej nie rusza:(
napewno to rozbiore bo tak być niemoze:) mozliwe ze jakiś paprocz albo cos go blokuje ale to też było by dziwne.
Prosze o wszelkie sugestie w tym temacie, za wszystkie bede wdzieczny.
Wiadomosc do adminów, użyłem szukaj, wiem ze było wiele o obrotkach ale za cholere nieznalazłem nic podobnego do swojego problemu.
Pozdrawiam i czekam na jakieś informacje.
Mk3 GTI 16V ABF
sprobij tak dodawaj gazu ale nie gwaltownie tylko plynnie az do momentu kiedy sie zatrzyma wskazowka i posluchaj czy silnik nabiera obrotow czy nie, jak nabiera to zegary do wyciagniecia i trzeba kuknac co w nich siedzi. , a moze ktos kiedys zle podlaczyl kabel do cewki i pobiera zle impulsy chociaz na wolnych wskazuje dobrze
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Chyba żartujesz?! Nawet laik się zorientuje że silnik nie kręci na wyższych obrotach i nie będzie posądzał obrotomierza!!!rzodkiew pisze:sprobij tak dodawaj gazu ale nie gwaltownie tylko plynnie az do momentu kiedy sie zatrzyma wskazowka i posluchaj czy silnik nabiera obrotow czy nie, jak nabiera to zegary do wyciagniecia i trzeba kuknac co w nich siedzi. , a moze ktos kiedys zle podlaczyl kabel do cewki i pobiera zle impulsy chociaz na wolnych wskazuje dobrze
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
juz odpowiadam, licniki są nie rozbierane, tzn prędkościomierz i obrotomierz, wkazówki nie sciagane, zadnych białych tarcz zeby palpier był a obrotek chodzi i wskazuje dobrze obtory do 3750obr/min, dziwne, jakby jakas częsc obrotka 2 ukłąd odpowiedzialny za wyższe obroty ne działał.
Sygnał biore z cewki ten który jest w orginalnej instalacji bo zegary na 1 wtyk i nic nie dorabiałem, tylko wpiełem.
Sygnał biore z cewki ten który jest w orginalnej instalacji bo zegary na 1 wtyk i nic nie dorabiałem, tylko wpiełem.
Mk3 GTI 16V ABF
a moze poprzedni wlasciciel tych zegarow swoim rolfem nie przekraczal 3750 obr i tak sie juz przyzwyczaily
a tak powaznie to chyba masz padniety ten obrotomierz jesli w srodku nic nie blokuje jakis paproch lub cos innego to nie widze innej mozliwosci. ale z drugiej strony bardzo dziwne jest to ze do 3750 dziala normalnie a pozniej sie zatrzymuje jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem zawsze albo dzialal albo nie
a tak powaznie to chyba masz padniety ten obrotomierz jesli w srodku nic nie blokuje jakis paproch lub cos innego to nie widze innej mozliwosci. ale z drugiej strony bardzo dziwne jest to ze do 3750 dziala normalnie a pozniej sie zatrzymuje jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem zawsze albo dzialal albo nie
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
z najnowszych wiadomosci z zucia mojego golfa informuje
licznik działa cos było takiego ze go zlepiło, tzn jak rozebrałem i przekręciłem wskazówka to czułem jak by cos sie odlepiało, przypuszczam ze lezał u kogos na półce w garażu albo piwnicy bo troche styków też jest zaśniedziałych i był nieużywany.
Pozdrwawiam i dziekuje z apomoc:)
licznik działa cos było takiego ze go zlepiło, tzn jak rozebrałem i przekręciłem wskazówka to czułem jak by cos sie odlepiało, przypuszczam ze lezał u kogos na półce w garażu albo piwnicy bo troche styków też jest zaśniedziałych i był nieużywany.
Pozdrwawiam i dziekuje z apomoc:)
Mk3 GTI 16V ABF