cieknąca benzyna..?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

M_a_S_t_E_r
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

cieknąca benzyna..?

Post autor: M_a_S_t_E_r » czw cze 19, 2008 13:14

Tak naprawdę nie wiem od czego zacząć..

Mam problem związany z ubywająca benzyną..

Po pierwsze to gaźnik jest wyregulowany na tip top i raczej to nie jest problem spalania, dlaczego..?

Otóż przy odpalaniu auta czuć woń benzyny, a ponadto dzisiaj u wulkanizatora po zdjęciu tylnego prawego koła widać było na błotniku, że jest on mokry i okazało się, że to benzyna..

Jeden problem rozwiązany, bo myślałem, że to przez kosmiczne spalanie tracę tak paliwo, ale okazuje się, że jednak je chyba gubię podczas jazdy, bo podczas postoju nie ma żadnych plam..

Czy to możliwe..? Co to może być i jak się z tym uporać..?

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » czw cze 19, 2008 14:08

sprawdź dokładnie jeszcze raz wszystkie połączenia węży w sumie cały układ zasilania (układ paliwowy). Wyciek może być znikomy, nawet tego nie zauważysz, bo benzyna szybko paruje, jednak pozostaje po niej tłusty ślad, także radzę jeszcze raz dokładnie wszystko przejrzeć od baku do gaźnika. Możliwe, ze przy gaźniku masz wyciek, może na niedokręconych obejmach przewodów paliwa... Moze na łączeniu przewodów paliwa z pompką paliwową...

Obrazek
Obrazek

M_a_S_t_E_r
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: M_a_S_t_E_r » czw cze 19, 2008 14:23

Jeżeli chodzi o wyciek gdzieś pod maską samochodu to eliminuję tą możliwość, bo ostatnio robiłem przy samochodzie i na bieżąco sprawdzam stan przed jazdą i po jeździe i nic niepokojącego się nie pojawia..

Już prędzej podejrzewam, że to gdzieś w okolicach baku.. :-/

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”