wielka proźba o sprawdzenie w etce numeru czujnika temp.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

wielka proźba o sprawdzenie w etce numeru czujnika temp.

Post autor: Wojtek » śr cze 18, 2008 23:52

Witam. Krótko opiszę o co mi chodzi:
Licznik przestał mi pokazywać temperaturę silnika. Pojechałem do sklepu i kupiłem czujnik. Wymieniłem i z przerażeniem stwierdziłem, ze do 110 sie grzeje :/ No to odpuściłem samodzielne kombinowanie i dałem auto do mechanika... skończyło się na tym, że mam nowy czujnik temp, nowy czujnik wentylatora chłodnicy i nowy termostat... ale dalej mam 110 stopni (fakt ze tak idealnie nie trzymał temperatury nigdy ;) ). Zabrałem auto od mechanika i jeszcze poszukaliśmy z kumplem przy silniku, wszystko super chodzi, otwiera się termostat i po chwili wentylator zaczyna kręcić - na bank silnik ma około 90 stopni.

W koncu wpadłem na to, że mam zmieniony licznik w aucie na motometer z obrotomierzem (fabrycznie był vdo z zegarkiem)

I po tym ogromnym wstępie moja prośba:
czy mogłby ktoś mi w etce sprawdzić, czy różnią się numerami czujniki temp. do licznika z zegarkiem i do licznika z obrotomierzem ?? (licznik z obrotkiem mam wpięty do silnika 1.8 AAM)

Obrazek

Awatar użytkownika
slawko333
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: slawko333 » czw cze 19, 2008 00:37

raczej bedizesz mial walniety wskaznik, choc ja po zakupie autka zaraz zmienilem zegary na te z obrotkiem motometer, i to te z nowymi czcionkami, i wszystko jest git,

a w etce jak na fotkach, to niema roznicy czy jest z obrotkiem czy nie

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » czw cze 19, 2008 08:45

slawko333 pisze:a w etce jak na fotkach, to niema roznicy czy jest z obrotkiem czy nie
numer jest taki sam wg. etki ale zauważ że są 2 czujniki wykazane - czarny dla "digifant" i zolty dla "monomotronic". Ja kupiłem ten żółty, ale chlop w sklepie mowil, ze to jest dla mojego silnika, a są jeszcze inne (kolory). Sprobuje ten czarny załozyć.

bardzo dziękuję za pomoc :)

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”