[MK3]1ZTEPMPERATURA NORMALNEJ PRACY 102-105 STOPNI CELSJUSZA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3]1ZTEPMPERATURA NORMALNEJ PRACY 102-105 STOPNI CELSJUSZA
WITAM PANOWIE WALCZE Z MOJĄ TEMPERATURĄ OD MIESIĄCA - I TAK NA POCZĄTKU TEMP. NORMALNEJ PRACY WYNOSIŁA 65 STOPNI I WUMIENIŁEM TERMOSTAT, ZEGAR I OSTATNI CZUJNIK TEMPERATURY ŻÓŁTY I AKTUALNIE POKAZUJE MI W CZASIE NORMALNEJ JAZDY TEMP. 102-105 STOPNI PRZECIEŻ TO CHYBA BŁĄD, POMOCY BO JUŻ MNIE CHOLERA BIERZE, POZDRAWIAM
To wymień termostat na oryginalny, lub na lato wyciągnij w ogóle, bo szlag trafi Ci silnik. Jak nie włącza Ci się wentylator to na bank Ci się nie otwiera lub otworzy się troszeczkę i nie ma obiegu płynu chłodzącego po silniku. Sprawdź jeszcze jakie masz węże. Górny powinien być gorący a dolny ciepły. Jeżeli Górny aż paży a dolny jest zimny to już wiesz w czym jest problem!
Volskwagen - Das Auto.
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Normalna temperatura silnika podczas jazdy to 90 stopni. Może zły termostat kupiłeś??? Z tego co się orientuje to termostat do golfa powinien mieć następujące parametry: początkowe otwarcie termostatu powinno następować przy 87 stopniach, całkowite przy 102 a skok zaworka powinien miec 7mm. Nie jestem tylko pewien czy do TDI będzie tak samo. Musisz sprawdzić w instrukcji. U mojego taty w TDI (130KM) temperatura jak już wejdzie na 90 stopni to choćbym nie wiem co robił to nawet nie drgnie.
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
HEY
WYDAJE MI SIE ŻE TEPERATURE MA PRAWIDŁOWĄ TZN 90 STOPNI PONIEWAŻ PO 10 MIN JAZDY GDY POKAZUJE MI 105 STOPNI TO CHŁODNICA JEST GORĄCA WIEC OBIEG JEST, ALE CO WSKAZUJE TAKĄ WYSOKĄ TEMPERATURE MOŻE ZŁY CZUJNIK, NA STARYM WSKAZYWAŁ MI MAKSYMALNIE 65 STOPNI I JEŻDZE JUŻ PÓŁ ROKU I SILNIKIEM JEST OK KWESTIA CHYBA ZAFAŁSZOWANIA WSKAZAŃ ZEGARA, JA JUŻ NIE WIEM O CO CHODZI JESZCZE WYMIENIE CZYJNIK W CHŁODNICY I ZOBACZE PRZY JAKIEJ TEMP. SIĘ WŁĄCZA WENTYLATOR (AHA PRZY TEMP OKLO 110 STOPNI ODKRĘCIŁEM ZBIORNICZEK PŁYN SIE NIE GOTOWAŁ TROCHE PAROWAŁO ALE NA PEWNO NIE BYŁO TO 11O)