ułamana część w pierburgu 2e2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ułamana część w pierburgu 2e2
nagły problem, ułamała mi się cześć w gażniku zaznaczona na rysunku(taki żółty plastik), i takie pytanie za co jest on odpowiedzialny? i czy da sie go wymienić?

Ostatnio zmieniony czw cze 12, 2008 19:46 przez dar3k, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

ten plastyk z drugiej strony opiera się o krzywkę połączoną z osią przepustnicy pierwszego stopnia. Dzięki niemu przepustnica drugiego stopnia nie otworzy się za wcześnie, czyli zanim I stopnień nie otworzy się poza połowę. Masz problem, próbuj skleić nawiercając oba kawałki i robiąc trzpień wzmacniający z twardego drutu lub wiertełka którym będziesz nawiercał, lub szukaj z używek. Niemniej jeździć można.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jeśli nie uda się tego jakoś podkleić, co będzie sie działo z samochodem? bedzie palił więcej chodził na wysokich obrotach????? jakie będą objawy?
Ostatnio zmieniony czw cze 12, 2008 20:48 przez dar3k, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.

trudno mi powiedzieć, sądzę że będzie zalany paliwem czyli słaby i kocpący i będzie dużo palił bo za wczas otworzy się drugi stopień, ale jakoś się kręcić będzie na niskich obrotach i niskich obciążeniach. Przejedź się na giełdę czy do jakiegoś mechanika robiącego z VW, na pewno wyjmiesz to za grosze z jakiegoś starego gaźnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ok dzięki, sprubuje to jeszcze jakoś podkleić, jak sie nie uda bede kombinował dalej.
szukałem od rana tej czesci, nigdzie ie znalazłem, poskładać tez sie nie udało
i taka prośba do forumowiczów może ktos posiada taki plastik z jakiegoś starego gaźnika??byłbym niesamowicie wdzięczny.golf stoi unieruchomiony juz pare ładnych dni, a z powodu tej czesci nie moge go posładać.
szukałem od rana tej czesci, nigdzie ie znalazłem, poskładać tez sie nie udało
i taka prośba do forumowiczów może ktos posiada taki plastik z jakiegoś starego gaźnika??byłbym niesamowicie wdzięczny.golf stoi unieruchomiony juz pare ładnych dni, a z powodu tej czesci nie moge go posładać.
Ostatnio zmieniony pt cze 13, 2008 13:20 przez dar3k, łącznie zmieniany 2 razy.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Witam
Z tego co dojrzałem to koledze urwało się tylko przedłużenie. Mysle że nie powinno to wpłynąc na dzialanie. >>

Jest to tzw ogranicznik otwarcie 2 przepustnicy gaźnika tak jak Paweł wspomiał. Oś przepustnicy jest połączona z metalem który otacza ten żółty pastik. Zrób taki teścik. Spróbuj delikatnie pociagnac ten metalowy element tak aby otwarła sie przeustnica. Jesli ruszysz go o 1 mm to jest okk, jesli pójdzie w góre to niestety nie. Potem otwórz pierwsza przepustnice, na maxa i rónoczesnie podnies do góry ten metalowy element, dopiero teraz ma sie z wielką łatwością podnosić.
Z tego co dojrzałem to koledze urwało się tylko przedłużenie. Mysle że nie powinno to wpłynąc na dzialanie. >>

Jest to tzw ogranicznik otwarcie 2 przepustnicy gaźnika tak jak Paweł wspomiał. Oś przepustnicy jest połączona z metalem który otacza ten żółty pastik. Zrób taki teścik. Spróbuj delikatnie pociagnac ten metalowy element tak aby otwarła sie przeustnica. Jesli ruszysz go o 1 mm to jest okk, jesli pójdzie w góre to niestety nie. Potem otwórz pierwsza przepustnice, na maxa i rónoczesnie podnies do góry ten metalowy element, dopiero teraz ma sie z wielką łatwością podnosić.
Ostatnio zmieniony pt cze 13, 2008 15:25 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related