licznik i index

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kijazz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

licznik i index

Post autor: kijazz » czw cze 12, 2008 09:40

czesc. przepraszam że odgrzewam temat, ale nigdzie nie moge znależć odp. Chce kupić do golfa 1,6 RF licznik z obrotkiem bo mam swoj z zegarem. Index 950. Jednak jak patrze na liczniki z obrotkiem z indexem 950 maja ułozenie rędkości inne niż u mnie, i wiekśza predkośc max. Czy mimio to nie martwić sie i sugerować się tylko zgadzxającymi si eindexami? tutaj jest moj licznik Obrazek
, a tu jakis przykładowy z allego Obrazek.
niby index ten sam ale prędkości inne.

Awatar użytkownika
Lukassso
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Lukassso » czw cze 12, 2008 10:57

kijazz pisze:Czy mimio to nie martwić sie i sugerować się tylko zgadzxającymi si eindexami?
Nie martw się rozłożeniem prędkości, ważne aby indeks się zgadzał i będzie ok, na 100%.
No i ilość kostek musi się zgadzać :D

Obrazek

kijazz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kijazz » czw cze 12, 2008 11:34

No ok, dzieki. Pytam bo gdzieś czytałem zeby kupić licznik z obrotkiem tez 950 a jak sie predkośc nie zgadza to sama tarcze predkościomierza przełozyć.

Co do kostek mam golfa z 89 roku. Dobrze myślę, że to bedzie licznik na dwie kostki? Bo nie chce mi sie narazie rozkecać

PS. Wooqasheck masz taką sama kierownice jak ja z Golfa 3 :grin:
AAAAA i patrze na twoj licznik, jest wlasnie taki jak potrzebuję, czyli predkosci identycznie ułozone jak u mnie i do tego obrotek. Tylko że na szrotach i allegro jeszcze takiego nie znalazłem
Ostatnio zmieniony czw cze 12, 2008 11:38 przez kijazz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
pekol
VW WLKP
Kontakt:

Post autor: pekol » czw cze 12, 2008 12:47

predkosc maxymalna nie jest istotna :)
najwazniejszy jest Index predkosci

Obrazek
Służę pomocą z VAG

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”