A można jakoś sprawdzić szczelność bez sprężarki? Jeden gość od klimy (w Rawie Mazowieckiej przy Katowickiej) powiedział mi, że nie. Podobnie jeśli chodzi o środek chłodzący, tak więc nie mam pojęcia czy tam jest. Ale myślę, że już nie ma. Nie wiem jak długo klima nie była używana, spróbuje jeszcze dowiedzieć się od poprzedniego właściciela.
To mówisz, że można naprawić tę sprężarę? Bo już miałem jedną upatrzoną za 300zł. A w ogóle to ta, którą mam nie jest chyba oryginalna - bodajże jakiś HARRISON, ma inne podłączenie i przewody podłączone są przez przejściówki, a z tego co wiem oryginalnie montowano chyba SD7V16 SANDENA.
Ale ta sprężarka, którą chcę kupić to też trochę loteria... Dają niby 2 tygodnie gwarancji, ale np. jak będzie nieszczelna i będzie puszczać powoli, to w tym czasie nie sposób to wykryć

Najlepiej chyba byłoby kupić w jakimś serwisie klimy z dłuższą gwarancją.
A może ktoś poleci jakiś dobry serwis klimy w moich okolicach, gdzie mogliby naprawić moją sprężarkę lub sprzedać jakąś dobrą używaną? Może być w Rawie Mazowieckiej, Skierniewicach, ewentualnie w Warszawie (tu pewnie będzie drożej) lub gdzieś po drodze. W sumie jest tego od cholery, nawet nie sposób u wszystkich pytać o sprężarki.