[mk 2] Bieg jałowy...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mk 2] Bieg jałowy...
Coś jest nie tak... przy jezdzie powyzej 100km/h przy wrzuceniu na luz widac po diodach tych dwoch czerwonych ze gasnie,co jest nie tak??Ponizej 100-wy jest wszystko jest ok,mam autko na LPG...
To jest tzw. doładowanie dynamiczne czyli wtłoczenie powietrza do dolotu spowodowane pędem. Sprawdź czy dolot nie jest zwrócony w taki sposób, że powietrze jest wtłączane przez grill do niego. Jak to nie pomoże to masz albo zły mikser (za duża bądź za mała średnica) albo zła regulacja, Albo hehe brak filtra powietrza lub jakiś stożek.skuri pisze:Nie powinno sie wyrzucac auta na luz podczas jazdy jesli jest zasilane LPG.To podstawowa zasada wiec wszytsko jest normalnie.W momencie wyrzucenia na luz auto dostaje za duzo powietrza i gasnie
Ale przy dobrze zrobionej instalacji nie może gasnąć.
To wcale nie jest normalne. Bo bez sensu by było nerwowo zmieniać biegi żeby obroty nie spadły za mocno. Gdzie przyjemność z jazdy, skoro cały czas trzeba coś robić żeby nie zgasł.
Ja mam LPG i mi nie gaśnie przy żadnej prędkości. Kiedyś mi gasł ale nie miało to nic wspólnego z dolotem, tylko mieszanka była za bogata i nie mógł jesj spalić.
Volkswagen - da weiss man, was man hat.
Powiem tak to juz moje 4 auto na gazie gazownicy zawsze mi to powtarzali zeby nie jezdzic na luzie bo bedzie gaslo i rzeczywiwscie tak sie czasem dzieje-sprawdzone Dolot mam w seryjnym miejscu i jest raczej szczelny bo silnik chodzi rowniutko i nie lapie falszywego powietrza
Wielki projekt....rozpocznie sie latem !
Witam Miałem ten sam problem, więc udałem się do stacji gdzie zakładają instalacje LPG. Opowiedziałem o problemie, a gość założył mi na wlot powietrza do filtra ok 20-30 cm rurki peszel i wywinął do wewnątrz auta. Tak żeby przy dużych prędkościach powietrze nie było wtłaczane do filtra a zasysane w ilości jaka jest potrzebna. Od tego momentu jak ręką odjął.
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W sumie na gazie mam przejechane ok 1000 km dzis udaje sie na regulacje,moze to rzeczywiscie kwestia zbyt bogatej mieszanki lub zasysania powietrza,powiem gosciowi co mi zakladal instalacje o co chodzi ciekawe co powie powiem tylko tyle ze na benzynce przy duzych predkosciach po wrzuceniu na luz nie gasl
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja wczoraj tez spradzilem i ustawilem dolot na wprot grilla i bliżej tych kratek ktorymi wpada powietrze i gasł ale szybko odwróciłem wlot bliżej błotnika i nie gaśnie.Dioda83 pisze:No i dobrze mówił bo u mnie było to samo ale juz wyeliminowane
Volkswagen - da weiss man, was man hat.