MK2 układ chłodzenia ciąg dalszy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK2 układ chłodzenia ciąg dalszy
witam
pisałem że mam problem z układem chłodzenia w moim golfie
postąpiłem według rad i wymieniłem czójnik od wentylatora, termostat, odkamieniłem chłodnicę i wymieniłem płyn
golf nadal się grzeje, wentylator się spalił i do tego jeszcze tworzy się podciśnienie w układzie i wyrzuca płyn przez zbiorniczek wyrównawczy tak jak by nie było przepływu przez cały układ
POMOCY
pisałem że mam problem z układem chłodzenia w moim golfie
postąpiłem według rad i wymieniłem czójnik od wentylatora, termostat, odkamieniłem chłodnicę i wymieniłem płyn
golf nadal się grzeje, wentylator się spalił i do tego jeszcze tworzy się podciśnienie w układzie i wyrzuca płyn przez zbiorniczek wyrównawczy tak jak by nie było przepływu przez cały układ
POMOCY
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
cdn...
Ogrzewanie Ci działa?
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
graba_vw, pisząc cd. Twego problemu powinieneś w tym temacie wkleić odnośnik do pierwszego z objawami (bo tyle było podobnych, że trzeba szukać a to niepotrzebnie stracony czas),
w układzie nie tworzy się podciśnienie bo gdyby tak było to przy odkręcaniu korka wlewu w zbiorniczku wyrównawczym zasysało by do środka powietrze a nie wywalało płynu,
jak spalił się wentylator - chodził zbyt długo w trakcie chłodzenia układu ?
skoro wywala płyn zbiorniczkiem to pewnie uszczelka pod głowicą.
w układzie nie tworzy się podciśnienie bo gdyby tak było to przy odkręcaniu korka wlewu w zbiorniczku wyrównawczym zasysało by do środka powietrze a nie wywalało płynu,
jak spalił się wentylator - chodził zbyt długo w trakcie chłodzenia układu ?
skoro wywala płyn zbiorniczkiem to pewnie uszczelka pod głowicą.
trzeba sprawdzić całą wiązkę, począwszy od włącznika termicznego w chłodnicy aż do wtyczki przy wentylatorze, może konektor we wtyczce się upalił, ułamał przewód przy nim albo po drodze gdzieś przewód i w zależności od usterki - albo wymienić wtyczkę albo przewód.
Jak wentylator będzie miał zasilanie to wtedy sprawdź czy znowu przy normalnej temeperaturze na biegu jałowym na postoju będzie pracował i czy będzie nadal wywalać płyn przez korek zbiorniczka wyrównawczego.
Jak wentylator będzie miał zasilanie to wtedy sprawdź czy znowu przy normalnej temeperaturze na biegu jałowym na postoju będzie pracował i czy będzie nadal wywalać płyn przez korek zbiorniczka wyrównawczego.
- krzysio1985
- Ma gadane

- Kontakt: