problem z pompa paliwowa pilna szybka pomoc

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dzony_wzk
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z pompa paliwowa pilna szybka pomoc

Post autor: dzony_wzk » pn cze 02, 2008 11:55

witam wszystkich wlasnie mam rozebrana pompe paliwowa i tak pompa dziala samochod nie chce odpalic swiece suche czyli nie dochodzi benzyna i tak :
jak podlaczam pompe to pompuje benzyne ale prawa rurka (zielona) na denku jest strzalka w dul w strone baku a nie w gore w strone silnika czy tak ma byc bo nie wiem czy to pompa zwalona czy tak juz jest prosze o bardzo szybka pomoc dzieki wielkie i pozdrawiam

dychsm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dychsm » pn cze 02, 2008 14:19

czesto jest tak ze pompa dziala na "sucho" a po zalaniu jej w zbiorniku niestety pada, mialem tak u siebie w benzynie, wloz ja w naczynie z benzyna i zobacz czy podpompuje bo nie pamietam jak to z rurkami bylo

Golf 3 1.8 syncro było
Golf 3 1,9TDI był
Volvo V50 2,0D obecnie

dzony_wzk
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dzony_wzk » pn cze 02, 2008 14:26

w pojemniku pompuje ale strasznie malym strumieniem jak by odkrecic kran do polowy strumien sika na 4cm gorka i to z rurki zwrotnej

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » pn cze 02, 2008 14:56

moze podlanczas odwrotnie zasilanie?

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

dzony_wzk
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dzony_wzk » śr cze 04, 2008 08:04

powiem tak wymienilem pompe benzyna leci juz dobrze ale samochod dalej nie pali ..... benzyna jest w rurce nad silniekiem ale jest tam strasznie mokro.... nawet we wytku elektrycznym tuz nad silnikiem jest jakis plyn jak sie wyjmie koncowke........ co to moze byc pomocy.....

[ Dodano: 04 Cze 2008 08:02 ]
NO TO TAK: wiem w czym tkwi problem..... i teraz pomocy...
zdjolem nakladke od filtru powietrza i pod nim powinno podawac mi benzyne a nie podaje.... gdy besposrednio wtrysne troche benzyny to mi odpala ..... co sie moglo zwalic i jak to naprawic czy moglo sie tam cos przytkac.... w werzyku jest benzyna i podaje ja pompa na 100% tylko nie chce wtrysnac do silnika..... wiecie co z tym zrobic czy moglo sie tam cos przytkac na odcinku 4 cm POMOCY.....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”