Zakup przewodów, świec, łożysk przednich
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zakup przewodów, świec, łożysk przednich
Witam. Chce wymienić na nowe świece, przewody i łożyska przednie bo mi huczą trochę.
Proszę polećcie jakieś firmy, bo póki co jestem tylko nastawiony na świece NGK a tak to nie mam pojęcia jakie przewody i łożyska wziąć. Auto to GTI 2.0 8v z silnikiem ADY i na sekwencji. Słyszałem że do gazu przewody BOSH się nie nadaję. Co do łożysk orientację mam zerową. Także proszę o jakieś informacje na czym jeździcie i co warto kupić.
Pozdrawiam
Proszę polećcie jakieś firmy, bo póki co jestem tylko nastawiony na świece NGK a tak to nie mam pojęcia jakie przewody i łożyska wziąć. Auto to GTI 2.0 8v z silnikiem ADY i na sekwencji. Słyszałem że do gazu przewody BOSH się nie nadaję. Co do łożysk orientację mam zerową. Także proszę o jakieś informacje na czym jeździcie i co warto kupić.
Pozdrawiam
jak cenowo wypadają te części?casper255 pisze:swieczki polecam NGK takie jak producent zalecil normal do benzyny
przewody - BERU - troche kosztuja ale warto zainwestowac
lozyska - FAG - u siebie zalozylem i sie nie zawiodlem
Pozdro
świece te same także wezmę takie raczej, a resztę może na allegro kupić warto?
http://moto.allegro.pl/item374578361_pr ... ru_ss.html
Ostatnio zmieniony pn cze 02, 2008 10:55 przez azizi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
mozesz porownac ceny z allegro z tymi ze sklepu.
Widze ze z przewodami sobie juz poradziles wiec z reszta też sobie dasz rade.
Nie powiem ci ile by kosztowalu bo ja juz troche temu wymienialem ale czesci sa warte swojej ceny.
Jak juz wymieniasz przewody i swieczki to odrazu proponowal bym palec i kopulke no chyba ze sa jeszcze w dobrym stanie.
Co do palca i kopulki ja u siebie wkladalem BOSCH-a.
Przesmigalem juz na tym ponad 10kkm i nie narzekam.
Tylko lozyska siedza od jakis 3kkm ale nadal cichutko az milo.
[ Dodano: 02 Cze 2008 11:20 ]
co do lozysk mozesz sie jeszcze rozejrzec za skf
tez bardzo dobre
[ Dodano: 02 Cze 2008 11:22 ]
http://moto.allegro.pl/item374572289_lo ... f_fag.html tu masz przykladowa aukcje ale musisz sprawdzic czy podejda do ciebie.
Ja osobiscie nie mialem zadnego problemu przy montazu FAG-a. Sa naprawde porzadnie wykonane.
Widze ze z przewodami sobie juz poradziles wiec z reszta też sobie dasz rade.
Nie powiem ci ile by kosztowalu bo ja juz troche temu wymienialem ale czesci sa warte swojej ceny.
Jak juz wymieniasz przewody i swieczki to odrazu proponowal bym palec i kopulke no chyba ze sa jeszcze w dobrym stanie.
Co do palca i kopulki ja u siebie wkladalem BOSCH-a.
Przesmigalem juz na tym ponad 10kkm i nie narzekam.
Tylko lozyska siedza od jakis 3kkm ale nadal cichutko az milo.
[ Dodano: 02 Cze 2008 11:20 ]
co do lozysk mozesz sie jeszcze rozejrzec za skf
tez bardzo dobre
[ Dodano: 02 Cze 2008 11:22 ]
http://moto.allegro.pl/item374572289_lo ... f_fag.html tu masz przykladowa aukcje ale musisz sprawdzic czy podejda do ciebie.
Ja osobiscie nie mialem zadnego problemu przy montazu FAG-a. Sa naprawde porzadnie wykonane.
Byla VW Jetta 1,6PN
jest Seat Toledo II 1,8 20V AGN
Ok to tak świece wiem co i jak.
Przewody te BERU są cenowo ok i takie by mi nawet pasowały więc tylko pytanie, czy do gazu też się nadają?
No i teraz te łożyska, a nie ma nic taniej? bo po 71zł to trochę kasy jest, widziałem tańsze, ale oczywiście badziewia nie będę kupować
Przewody te BERU są cenowo ok i takie by mi nawet pasowały więc tylko pytanie, czy do gazu też się nadają?
No i teraz te łożyska, a nie ma nic taniej? bo po 71zł to trochę kasy jest, widziałem tańsze, ale oczywiście badziewia nie będę kupować
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
BERU sa dobrymi przewodami. Ba pb ani na lpg nie ma z nimi problemu.
Co do lozysk mozesz wziasc tansze. Ale podejrzewam ze zbyt dlugo na nich nie pojezdzisz. Wiec to twoja decyzja czy zainwestujesz w lepsze czesci czy co troche bedziesz sie grzebal z wymiana.
Ja wolalem zaplacic wiecej i miec spokoj.
A te 70zl to cena do przelkniecia zwlaszcza za ta jakosc.
Co do lozysk mozesz wziasc tansze. Ale podejrzewam ze zbyt dlugo na nich nie pojezdzisz. Wiec to twoja decyzja czy zainwestujesz w lepsze czesci czy co troche bedziesz sie grzebal z wymiana.
Byla VW Jetta 1,6PN
ok wielkie dzięki jak takcasper255 pisze:BERU sa dobrymi przewodami. Ba pb ani na lpg nie ma z nimi problemu.
więc świece NGK, przewody BERU
co do łożysk to co sądzisz o tych ?
http://moto.allegro.pl/item372418627_lo ... _seat.html
jest to FAG ale numery jakieś inne ma, mimo że opis niby prawidłowy, cena dobra to bym je zaraz kupił tylko czy będą pasować :/
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mysle ze najlepiej bylo by sprawdzic w katalogu zeby niepotrzebnie kasy nie wyrzucac.
Ja kupowalem w sklepie wiec dobrali mi bez problemu.
[ Dodano: 02 Cze 2008 12:23 ]
tak apropo to nie FAG to jest RUVILLE.
Koles w hurtowni chwalil ale nie znam tej firmy wiec sie nie wypowiadam
[ Dodano: 02 Cze 2008 12:23 ]
tak apropo to nie FAG to jest RUVILLE.
Koles w hurtowni chwalil ale nie znam tej firmy wiec sie nie wypowiadam
Byla VW Jetta 1,6PN
więc pewnie będę musiał się do sklepu przejść, może dziś podjadę bo na stronie producenta nic znaleźć nie mogę niestety :/casper255 pisze:Mysle ze najlepiej bylo by sprawdzic w katalogu zeby niepotrzebnie kasy nie wyrzucac.
co do firm to masz tam u dołu foto kartoników i jest FAG też
Ostatnio zmieniony pn cze 02, 2008 12:24 przez azizi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
http://compass2.vsm.skf.temp.pi.se/Inde ... uage=pl-PL
tu masz katalog calej grupy SKF
powinienes znalezc wlasciwe oznaczenia
Byla VW Jetta 1,6PN
coś nie mogę znaleźć :/casper255 pisze:http://compass2.vsm.skf.temp.pi.se/Inde ... uage=pl-PL
no nic pójdę do sklepu i zapytam o to
jeszcze raz dzięki
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
trafiles dobre sentechi ale generalnie to nie są dobre kable, częste zwroty są jesli chodzi o sentecha
A skoro ten sentech kosztuje ponizej 100 zł i BERU ktore są wsadzane oryginalnie na pierwszy montaż tez ponizej 100 zł to nie wiem jaki jest sens kupowac sentecha.
Z beru nie ma problemow, z sentechiem bywają.
A skoro ten sentech kosztuje ponizej 100 zł i BERU ktore są wsadzane oryginalnie na pierwszy montaż tez ponizej 100 zł to nie wiem jaki jest sens kupowac sentecha.
Z beru nie ma problemow, z sentechiem bywają.