zakładam klimatronik "hura"

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

czakur
Nowicjusz
Nowicjusz

zakładam klimatronik "hura"

Post autor: czakur » ndz cze 01, 2008 21:24

jest to mój pierwszy post na forum wiec proszę o wyrozumiałość

przeczytałem chyba wszystko co było na ten temat na forum, obejżałem fotki

ale i tak urodziły m sie pytania...
mam nagrzewnicę i prawie cały układ klimy z golfa TDI

dużo sie mówi o czujniku nasłonecznienia...za diabła nie wiem jak on ma wygladać i gdzie być zamontowany ( w nagrzewnicy którą mam jest czujnik temp powietrza dolotowego współpracujący z klapą powietrza dolotowego) ...ale czy to o ten chodzi: a jak inny to gzdie znależć jakąś fotkę

na mojej nagrzewnicy mam dwie klapy (obiegu zamknietego i podziłu pionowego nadmuchu ) sterowane siłowniczkami z vacum... chcę zamontować ją w autku benzynowym czy mogę wykorzystać vakum z kolektora ssącego ??

nastepne może ktoś ma schemat elekrtyczny ja znalazłem tylko scemat manualnej klimy albo climatronika z podziałem strefowym jesli ktoś ma to prośba na priv lub czakur@wp.pl

i kolejne nie mam wiązki do wetylatorów i kompresora i czujnika ciśnienia rozumiem ze te elemenyt i sterownik wentylatorów <mam dwa ale drugi napedzany paskiem trak jak w silniku 2.0) mają apyc podpiete do gniazd skrzynki przekaźnikowo bezpiecznikowej... może gdzieś jest opis tych wszystkich gniazd.

pozdrawiam i prosze o wyrozumiałość

Awatar użytkownika
MarcoVW
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MarcoVW » wt cze 03, 2008 22:52

Czujnik naslonecznienia kabiny Climatronic mk3

Obrazek
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”