Lekko chodzące biegi.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lekko chodzące biegi.
Witam
Dziś zauwazyłem w golfie coś,czego nie miałem przedtem
Otóż drązek zmiany biegów chodzi bardzo lekko do góry.Wiadomo ,że jak przesuniemy go w lewo czy w prawo,to po puszczeniu wraca na środkową pozycje,ale gdy przesune go do góry,to nie ma żadnego oporu i zostaje w takiej pozycji w jaką został przesunięty(nie wraca).Biegi wchodzą OK,nie wiem co może być,czyżby była tam jakaś spręzyna która powoduje,że wajcha wraca na środek?
proszę o porade.
pzdr
Dziś zauwazyłem w golfie coś,czego nie miałem przedtem
Otóż drązek zmiany biegów chodzi bardzo lekko do góry.Wiadomo ,że jak przesuniemy go w lewo czy w prawo,to po puszczeniu wraca na środkową pozycje,ale gdy przesune go do góry,to nie ma żadnego oporu i zostaje w takiej pozycji w jaką został przesunięty(nie wraca).Biegi wchodzą OK,nie wiem co może być,czyżby była tam jakaś spręzyna która powoduje,że wajcha wraca na środek?
proszę o porade.
pzdr
http://1.1.1.4/bmi/ekatalog.intercars.c ... /08338.jpg ok 35 PLN
Ostatnio zmieniony pt maja 30, 2008 10:41 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.
może na wodzikach wyrobiło się , schemat do twojego 1.8
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt maja 30, 2008 10:40 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.
silnik 1.8 90KM 55KW.Zaraz wpadnie kumpel,to zobaczymy dokładnie o co chodzi i lecę po to "jabłuszko".Wczoraj w lewo i prawo był opór i wajcha wracała,to teraz jest całkowity luz.Mogę ruszać tylko z 4rki.
dodano:
Ruszając wajchą widać pod maską ,że sam mechanizm pracuje,więc nie wiem czy to nie coś w skrzyni.Jak odholuje auto do domu,to spróboje ręcznie wbić biegi i zobacze czy będzie chciał ruszyć,jak tak to będe szukał przyczyny przy dzwigni zmiany biegów.
dodano:
Ruszając wajchą widać pod maską ,że sam mechanizm pracuje,więc nie wiem czy to nie coś w skrzyni.Jak odholuje auto do domu,to spróboje ręcznie wbić biegi i zobacze czy będzie chciał ruszyć,jak tak to będe szukał przyczyny przy dzwigni zmiany biegów.
Ostatnio zmieniony pt maja 30, 2008 10:57 przez boneksl, łącznie zmieniany 1 raz.