Duze spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Duze spalanie
Witam mam problem z mijom golfikiem gdy go kupiłem okazało się że była wydmuchana uszczelak pod głowicom więc postanowiłem usunąć usterke . Przy tym zrobiłem kapitalny remont głowicy ponieważ jej stan nie pozwalał na jej dalszom eksplatacje gdyż na 600km wlałem mu 2l oleju . Gdy już uporałem się z tym problemem auto przed jak i po zrobieniu głowicy dużo pali bo aż ok 12L/ 100km w trybie miejskiem czy wmiare spokojnej jeździe . Filtr powietrza wymienilem ale to nic nie dało a teraz niewiem co mam zronbić i ile kasy przygotować na usunięcie tej usterki . Gdy by ktoś mógł mi podaj mniej więcej jaka może być przczyna takiego spalania to był bym wdzięczny . Proszę też o linka z kąd można ściągnąć oprogramowanie serwisowe . Jest to golf 3 95r. 1,6 75Km ma zrobione jakieś 630 km po wymienie uszczelki czyli jest głowica nie dociągnięta bo mechanik mnie poinformował że po 700km dociągnie mi głowice .
Ostatnio zmieniony pt maja 23, 2008 21:35 przez Bond29, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój email to *bond87@wp.pl
A co do sondy to też mam takie podejżenia tylko niewiem w jaki sposób można jom sprawdzić i gdzie ona się znajduje bo jednom znalazłem na pierwszysm tłumniku który wychodzi od kolektora i niewiem czy to jest ta czy też może inna
[ Dodano: 24 Maj 2008 15:41 ]
A mam jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwość że ta sonda jakoś się zabrudział bo gdy kupiłem tego golfa to kopcił strasznie bo spalał olej i może ta sonda jest tylko zabrudzona i dlatego nie działa i da się w jakiś sposób jom wytrzyścić lub zregenerować bo z tego co patrzyłem to ona kosztuje prawie 300zł jeżeli chodzi o orginał
A co do sondy to też mam takie podejżenia tylko niewiem w jaki sposób można jom sprawdzić i gdzie ona się znajduje bo jednom znalazłem na pierwszysm tłumniku który wychodzi od kolektora i niewiem czy to jest ta czy też może inna
[ Dodano: 24 Maj 2008 15:41 ]
A mam jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwość że ta sonda jakoś się zabrudział bo gdy kupiłem tego golfa to kopcił strasznie bo spalał olej i może ta sonda jest tylko zabrudzona i dlatego nie działa i da się w jakiś sposób jom wytrzyścić lub zregenerować bo z tego co patrzyłem to ona kosztuje prawie 300zł jeżeli chodzi o orginał
Co do czujnika temperatury powinno być wszystko ok bo auto nie chodzi cały czas na ssaniu po odpaleniu max 5min obroty melejom pozatym wenteletor się włancza przy nie pełnych 90 stopniach , a podejżewam sonde tylko dlatego że auto żarło dużo oleju i prawdopodonie jest zanieczyszczona nagarem tylko niewiem czy jest możliwość wytrzyszczenie jej lub w jakiś sposób sprawdzenia