Rzuca calym silnikiem 1.4

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

eliminat
Nowicjusz
Nowicjusz

Rzuca calym silnikiem 1.4

Post autor: eliminat » czw maja 22, 2008 19:03

Witam ...mam problem z moim ..no jeszcze mozemy nazwac autem :))
chodzi o to ze od jakiegos czasu przy przekrecaniu kluczyka w stacyjce ...slychac przy odpalaniu dziwny zgrzyt ...czasem jest czasem fgo nie ma a druga najbardziej denerwujaca sprawa to ze niraz sa problemu z odpaleniem i jak zalapie to rzuca calym silnikiem spadaja obroty ida do gory spadaja gasnie ....wciskam pedal gazu ....i wogole nie reaguje jakby pusto bylo ....DZiwne objawy nie wiem co to jest czy oplaca sie bawic w naprawe czy dac sobie z tym padlem spokoj ????
Ostatnio zmieniony pt maja 23, 2008 19:45 przez eliminat, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vw360
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: vw360 » czw maja 22, 2008 19:16

Przed chwilą przyjechalem pod dom. Wyłączyłem silnik zamknąłem auto. Po chwili wróciłem i chciałem przeparkować i... nie odpalił.. kręci ale nie odpala jak dodaje gazu to..przestaje kręcić.. coś podobnego jak u Ciebie.. a po całej nocy nigdy nie odpali za pierwszym razem tylko za drugim. Podobne zachowanie z obrotami jak u Ciebie. Tez 1.4 ABD.
Podszedł do mnie koleś i mówi, że nie odpala bo muszę ustawić zapłon..że on też to miał.
Dodał, że jak będzie zimny silnik, ostygnie;-) to powinien odpalić.. Nie mam pojęcia, czy ma racje..

--
vw360
- dawniej Golf Mk3
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color]

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Hans-Hans » pt maja 23, 2008 14:36

Jak nim tak żuca to mi sie wydaje że nie chodzi na wszyskie garki kiedy wymieniałes swieczki ,pszeczys je szczotka druciąm ,sprawc kable WN czy niema pszebicia popryskaj wodą zobacz czy nie ucieka gdzes iskra .Ile lejesz paliwa ? jak zawsze rezerwa to moze byc pompa paliwa czasem pomaga sama wymiana filtra paliwa . Zobacz wenzyki podcisnienia nie syczy gdzes podcisnienie . Zapłon zgadza sie zrub sobie znaki i poluzuj aparat pszekręc troszeczke w prawo lub w lewo pszykrenc spowrotem i sprawc . najlepiej na otpalonym silniku i słuchaj jak reaguje silnik jak bendze spoko to zapłon w warsztacie to zrobim lampom strotoskopową szypko i tanio he he. cewka hm .

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”