problemy po wymianie kompletnego rozrzadu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

d_wagner
Nowicjusz
Nowicjusz

problemy po wymianie kompletnego rozrzadu

Post autor: d_wagner » sob maja 17, 2008 18:48

witam Wszystkich.zaznaczam ze jestem nowy i jest to moj pierwszy post wiec jezeli napisze jakas niescislosc albo glupote to wybaczcie :crazy:

ostatnio oddalem swojego golfa IV SDi do warsztatu zeby wymienili kompletny rozrzad czyli pasek napinacze jakis rolki i pompe.po rozlozeniu na czesci pierwsze okazalo sie ze poprzedni rozrzad nie byl ustawiony wg znakow fabrycznych.mechanik(pracownik ASO) sam nie wiedzial co ma robic czy nowy montowac wg znakow fabrycznych czy tez wg poprzednich znakow.skonczylo sie na tym ze ustawil wg poprzednich znakow "niefabrycznych".odebralem auto i mam wrazenie ze odrobine stracil na dynamice.wczesniej jak na mulowaty silnik SDI pracowal naprawde dobrze i nieraz mnie zaskakiwal pozytywnie.teraz jakby nieco wolniej wkrecal sie na obroty.mechanik wspomnial wczesniej cos o ustawieniu zaplonu czy czegos tak ale jest moze jakis znawca ktory wytlumaczy mi:
czy mozliwa jest utrata mocy po wymianie rozrzadu
dlaczego wczesniejszy rozrzad nie byl ustawiony wg znakow fabrycznych
o co chodzi z tym wyprzedzeniem zaplonu

dodam ze przed wymiana auto pracowalo rowno i bylo w miare dynamiczne.teraz tez nie mam zastrzezen do pracy silnika(calkiem cicho i rowno)tylko czuje takie zmulenie przy przyspieszaniu

z gory dziekuje i pozdrawiam

Awatar użytkownika
damcio151
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: damcio151 » sob maja 17, 2008 19:48

trzeba ustawić kąt wtrysku
poza tym dla mnie sprawa dziwna ... silniki diesla są kolizyjne i dziwne że to normalnie chodzi z (?) przestawionym rozrządem

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”