Nie miga czasami kierunkami przy zamykaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

romanek84
Ma gadane
Ma gadane

Nie miga czasami kierunkami przy zamykaniu

Post autor: romanek84 » wt maja 13, 2008 11:55

Witam
Mam taki problem z centralnym. Jak zamykam pilotem to nie za każdym razem mi mrugnie migaczami, czasami od pierwszego razu mrugnie, a czasami musze kilka razy nacisnąc zamykanie żeby mrugnął. i jeszcze jedno właśnie jak od środka zamknę pilotem i nie mrugnie to nie działa chyba deadlock to jest czyli od środka mozna otworzyć drzwi i to na dzwi od kierowcy i tylne, a jak mrugnie to jest wszystko ok nie da się otworzyć od środka. Lampka czerwona w dzwiach koło rygla mruga czyli ona jest ok. Jeszcze raz tak miałem jak otwierałem go to mi otworzył tylko tylne dzwi, a jak otwieram klape z kluczyka to mi otwiera jeszcze tylne lewe dzwi. Mam radio pioneera słyszałem że coś z tymi radiami jest? ale co masa jest jedna od radia i podpięta pod mase.
Wie ktoś może co mu dolega??
Pozdrawiam
z góry dzięki za odpowiedź
Ostatnio zmieniony wt maja 13, 2008 16:28 przez romanek84, łącznie zmieniany 1 raz.

Wiesiek74
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Wiesiek74 » wt maja 13, 2008 12:34

Ja mam podobny problem, przy zamykaniu brak potwierdzania kierunkami i klaksonem, mimo że funkcje są włączone, nikt jak na razie nie ma pojęcia co z tym się dzieje.
Ja stawiam u mnie na zimne luty w zamkach bo mam też problemy z ryglowaniem jednych drzwi. jeśli ktoś ma jakiś pomysł gdzie szukać problemu to proszę pisać
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mojama
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mojama » wt maja 13, 2008 15:40

Wiesiek74 pisze: Ja stawiam u mnie na zimne luty w zamkach
U mnie było własnie to a miałem identyczne objawy jak wy czyli kilka razy musialem dusić pilota aż łaskawie pomruga.
Po przelutowaniu wszystkich zamków problem zniknął.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”