strumienica - wymiary
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
strumienica - wymiary
Witam, czy ktos mogl by mi powiedziec jaka dlugosc musi miec strumienica do mk2 zamiast kata ? chodzi o dlugosc, srednica i czy ma byc łuskowa czy płaska
niestety ale mojego kata zjadla rdza i musze cos z tym zrobic a nowe Katalizatory są za drogie wiec wole strumienice,
jesli to potrzebne to mk2 87r, 1,8 GX , mechaniczny wtrysk
niestety ale mojego kata zjadla rdza i musze cos z tym zrobic a nowe Katalizatory są za drogie wiec wole strumienice,
jesli to potrzebne to mk2 87r, 1,8 GX , mechaniczny wtrysk
Jeśli już Ci ten kat padł i chcesz go wywalić to zastanów się czy nie wspawać zwyczajnej rury. Efekt będzie ten sam albo i lepszy niż z tą strumienicą. Odetkasz przy tym wydech i najpewniej odczujesz to w przyspieszeniu. Pamiętaj, żeby nie oddawać gościowi kata tak po prostu. Niech Ci za niego zapłaci parę złotych. Powinno być tak, że jak zdecydujesz się na wspawanie zamiast tego kata kawałka rury to w całej tej zabawie będziesz jeszcze do przodu o kilka dyszek.
dekoracje weselne, florystyka -> prv
ad.1 To wstaw rurę plus nowy środkowy i będzie OK. To i tak przecież nie był chyba jakoś sportowy strikte wydech bo przecież byś się dawno już kata pozbył, a nie z nim jeździł żeby cię zmulał
ad.2 no to już indywidualna kwestia bo fakt, że ktoś upierdliwy może się czepiać. Ale... wielu z nas w swoich furach nie ma już katów i nie ma z tym większych problemów
ad.2 no to już indywidualna kwestia bo fakt, że ktoś upierdliwy może się czepiać. Ale... wielu z nas w swoich furach nie ma już katów i nie ma z tym większych problemów
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a skad pomysł że ze strumienica byłoby tak cicho jak z katem? Jesli nie chcesz miec głośniej to musisz wstawic innego kata, albo rure i spowrotem środkowyFranz pisze:sprawa wyglada tak ze nie mam srodkowego tlumika i boje sie ze jak kolejny wywale(kat) to ten ostatni nie da rady i bedzie strasznie wyć..
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
średnice sam sobie zmierz. wsuń się pod auto albo jedź na kanał i sprawdź miarką albo najlepiej suwmiarką. Wtedy będziesz na 100% pewien i nic Cie nie zaskoczy, nawet to że ktoś dawno temu mógł już coś tam pozmieniać i że np nie masz tak jak seria.Franz pisze:wiec prosze was mili forumowicze o podanie srednicy bo to chyba najwazniejsze w dopasowaniu
Dzięki
Konrado8526 pisze:dokladnie tak wspawaj strumienice 50 mm ale nie plaska ja mam ten sam silnik z tego samego roku i wlasnie taka mam strumienice a z ciekawosci ile pali ci na 100?? pozdro
ciezko powiedziec licznik jak dotąd nie dziala ale ponad przeciatną sądze, jakies 12l w miescie spokojnie ale mam duża i ciezką stope (rozmiar 50) co powoduje ze czasem gaz mocniej przycisne
a tobie ile pali?
Ostatnio zmieniony czw maja 08, 2008 21:52 przez Franz, łącznie zmieniany 1 raz.