Skacze i go dziwnie dusi przy wciskaniu pedału gazu.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wizu
Nowicjusz
Nowicjusz

Skacze i go dziwnie dusi przy wciskaniu pedału gazu.

Post autor: wizu » czw maja 08, 2008 16:05

Witam. Mam już od tygodnia problem z moim golfem. Dzieje się to zwykle zaraz na początku jazdy, gdy silnik jest jeszcze zimny. Wygląda to tak, że np ostatnio przejechałem z 30 metrów i nagle przy wciskaniu pedału gazu auto zaczyna mi zwalniać zamiast przyśpieszać, skakać i wydawać z siebie jakieś takie przytłumione dźwięki, jakby go coś dusiło. Z reguły ustępuje to po kilku minutach jazdy, a czasami trzyma i nie mogę nic zrobić. Myślałem, że może coś przeszkadza w dostawie paliwa. Ale z rok temu wymieniłem pompkę paliwa i filtr. Wiec może to nie to. Choć i tak chyba zaraz wymienię filtr. Jeśli macie jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu to byłbym bardzo wdzięczny. Dzięki wielkie za pomoc.
Ostatnio zmieniony czw maja 08, 2008 16:06 przez wizu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Leon013
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Leon013 » czw maja 08, 2008 21:18

tak to podstawa swiece i przewody a kiedy je ostatnio wymieniałeś no i kopułkę przy okazii mozesz wymienić i palec albo chociaż przeczyscić

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw maja 08, 2008 21:28

wizu pisze:eśli macie jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu to byłbym bardzo wdzięczny
ktoś na pewno konkretnie pomoże, tylko najpierw przczytaj regulamin, po to między innymi żebyś wiedział że musisz napisać co masz pod maską.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Dram
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Dram » pt maja 09, 2008 08:08

Stawiam na przewody, u mnie po deszczu też trzepie ale to tylko dlatego że nie mam pieniążków na wymianę świec, kabli, kopułki i palca.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=179008 - były projekt, biały
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=377545 - nowy projekt mk1. Swap, nisko i szeroko ]:->

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”