Odpala, jedzie, gasnie, znow dziala

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

VWMAZI
Nowicjusz
Nowicjusz

Odpala, jedzie, gasnie, znow dziala

Post autor: VWMAZI » śr maja 07, 2008 03:17

WITAM SERDECZNIE.. MAM PROBLEM Z VW SILNIK 1.8i 90 KM Z PASSATA B4 '95 MIANOWICIE CHODZI O TO ZE AUTKO ZOSTAŁO NIEDAWNO SPROWADZONE OD POCZĄTKU HISTORIA WYGLĄDAŁA NASTĘPUJĄCO.. KUPIŁEM AUTO W KTÓRYM BYŁO OKOŁO 40 LITRÓW PALIWKA (WIELKIE SZCZĘSCIE ) DOJECHAŁEM DO POLSKI PRZEJECHAŁEM PONAD 400 KILOMETRÓW BEZ ZARZUTÓW AŻ W PEWNYM MOMENCIE PODCZAS KOLEJNEGO WYPRZEDZANIA SILNIK PO PROSTU ZGASŁ, NIE ZDĄŻYŁEM NIC ZROBIĆ I ODPALIŁ ZNÓW I JECHAŁ BEZ ZARZUTÓW DOSŁOWNIE 3 SEKUNDY PRZERWY PRZEJECHAŁEM DALEJ JAKIEŚ 100 KM I SILNIK ZGASŁ PONOWNIE TYM RAZEM NA TROCHE DŁUŻEJ ALE W BIEGU ZA MOMENT SAKOCZYŁ, NO I TAK DOJECHAŁEM DO DOMU TERAZ KIEDY URUCHAMIAM AUTO MOGE PRZEJECHAĆ KILKA CZSEM KILKANAŚCIE KILOMETRÓW I SILNIK PO PROSTU GAŚNIE JAK BYM GO Z KLUCZYKA ZGASIŁ, PO ODCZEKANIU 10 CZASE 15 SEKUND URUCHAMIA SIĘ PONOWNIE BEZ PROBLEMU, WCZORAJ URUCHOMIŁEM SILNIK POPRACOWAŁ MOŻE 3 MINUTY I ZGASŁ PRÓBOWAŁEM KILKA RAZY URUCHOMIĆ ALE DAŁEM SOBIE SPOKÓJ, NASTĘPNEGO DNIA URUCHOMIŁEM GO BEZ PROBLEMU..... CZY TO MOŻE WINA POMPY PALIWOWEJ, CZY TEŻ JAKIEŚ ZABEZPIECZENIE, MOŻE KTOŚ SPOTKAŁ SIE Z CZYMŚ PODOBNYM ????? DZIĘKI ZA POMOC..
Nie pisz CAPS-LOCKIEM
Ostatnio zmieniony śr maja 07, 2008 13:17 przez VWMAZI, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
zajac
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: zajac » śr maja 07, 2008 11:59

moze sie beda zaraz smiac wszyscy ze kazdemu pisze to samo ale

u mnie bylo to samo

i u mnie okazalo sie ze w ukladzie paliwowym bylo powietrze i kiedy bomble dochodzily do wtryskiwacza to sobie gasl albo sie mocno mulil
odpowietrzenie ukladu pomoglo

masz tez zlacze diagnostyczne wiec mozesz podjechac na jakiegos vag'a moze byc jakas elektryczna usterka

resetowales komputer??

Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0

NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio

Awatar użytkownika
AndrzejP4
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: AndrzejP4 » śr maja 07, 2008 12:14

A czy jak nie mogłeś go odpalić, to słyszałeś włączającą się pompkę paliwa w momencie włączania zapłonu?

VWMAZI
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: VWMAZI » czw maja 08, 2008 11:57

AndrzejP4 pisze:A czy jak nie mogłeś go odpalić, to słyszałeś włączającą się pompkę paliwa w momencie włączania zapłonu?
pompe paliwa już sprawdzałem jest wporządku, ale zauważyłem ze jak go uruchomie po nocy pochodzi z 5 minutt i zgaśnie i nie moge go uruchomić do momentu aż przepustnica nie odpuści tzn taki standardowy hałas w przeputsnicy to pewnie bedzie jej wina lub silnik krokowy.... musze to sprawdzić a jeśli chodzi o gniazdo diagnostyczne to jest wszystko ok

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”