Czujnik temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temperatury
Cześć
Mam mały problem. Licznik nie pokazuje temperatury silnika. Nie bardzo wiadomo co i gdzie stąd pytanie. Czy ktoś ma może schemat układu pomiaru temperatury. Gdzie jest mierzona temperatura pokazywana przez wskaźnik. Są dwa czujniki w układzie wodnym i w układzie olejowym. Który z nich jest od wskaźnika. Mam golfa 1,3 rocznik 1990.
Dziękuję
Pozdrawiam
Mam mały problem. Licznik nie pokazuje temperatury silnika. Nie bardzo wiadomo co i gdzie stąd pytanie. Czy ktoś ma może schemat układu pomiaru temperatury. Gdzie jest mierzona temperatura pokazywana przez wskaźnik. Są dwa czujniki w układzie wodnym i w układzie olejowym. Który z nich jest od wskaźnika. Mam golfa 1,3 rocznik 1990.
Dziękuję
Pozdrawiam
remic pisze:A powiedzcie panowie jakieś oznaczenia są MK-2 i inne. O co chodzi jaki ja mam. Silnik 1300 rocznik 1990.
Pozdrawiam
Jeśli kolega ma wtrysk to oznaczenie silnika jak u mnie 1.3 NZ
Za podawanie temperatury na licznik odpowiada czarny czujnik na króćcu. proponuje poszukać na forum jest juz o tym
powodzenia
- Paweł Marek
- V.I.P.

raczej nie znajdziesz norm od czujnika od licznika. u siebie sobie pomierzyłem, są to wartości około połowę mniejsze niż w czujniku od sterownika silnika. Czyli ok 1300 omów na zimno niewiele powyżej zera i 150 omów w temperaturze pracy silnika - bardzo z grubsza to podałem ale powinno ci do próby starczyć. Zresztą zewrzy tylko kable od tego czujnika i jak wskazówka się wychyli do końca to uwalony jest czujnik, a jak nie ruszy to licznik lub kabelki.remic pisze:A jeszcze zapytam aby go sprawdzić