kontrolka poziomu plynu do mycia szyb

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Dorjan
Nowicjusz
Nowicjusz

kontrolka poziomu plynu do mycia szyb

Post autor: Dorjan » czw maja 01, 2008 22:28

witam.
Jestem szczesliwym posiadaczem MK4 1.6SR AKL ,99 1J1 Basic. Mam pytanie czy w tym modelu jest zastosowany czujnik braku plynu do mycia szyb. W zbiorniku sucho a kontrolka na desce rozdzielczej (według instrukcji nr.20) nawet nie drgnie.
Jaka moze byc tego przyczyna i co powinienem najpierw sprawdzic ??

pozdrawiam

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » czw maja 01, 2008 22:32

Dorjan pisze:Basic. Mam pytanie czy w tym modelu jest zastosowany czujnik braku plynu do mycia szyb
nie ma

Awatar użytkownika
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Oli » czw maja 01, 2008 23:06

zobacz czy z boku zbiorniczka masz wychodzącą z niego wtyczkę, jeśli jest masz czujnik, jeśli masz czujnik a nie pokazuje - możliwe że trzeba przekodować szafę :bajer:

[b]148KM/326Nm[/b]

Awatar użytkownika
szopek87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: szopek87 » czw maja 01, 2008 23:12

jak jest czujnik sprawdz przewody

nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)

Awatar użytkownika
Maćko1979
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Maćko1979 » pt maja 02, 2008 11:57

Czujnik poziomu płynu spryskiwaczy montowany był w samochodach ze spryskami reflektorów. Powód takiego stanu rzeczy jest jeden strasznie ciężko odpowietrza się spryski reflektorów dlatego ta kontrolka... żeby można było nalać zanim całkiem się skończy

Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.

Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.

Awatar użytkownika
Salz
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Salz » pt maja 02, 2008 12:10

m_maryszczak pisze:Czujnik poziomu płynu spryskiwaczy montowany był w samochodach ze spryskami reflektorów
nie tylko, szwagier w goflie ma czujnik poziomu płynu, wersja highline, u mnie w comfortline tez jest a zaden z nas nie ma spryskiwaczy świateł :bajer:

[img]http://images33.fotosik.pl/227/6563aeda0fee4530.jpg[/img]
[img]http://images.spritmonitor.de/264743.png[/img]

MAXOIL Grodzisk Wlkp zaprasza, wymiany oleju, kompleksowe naprawy mechaniczne, hurtownia motoryzacyjna
da weiss man, was man hat:)

Awatar użytkownika
Maćko1979
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Maćko1979 » pt maja 02, 2008 13:58

Salz pisze:
m_maryszczak pisze:Czujnik poziomu płynu spryskiwaczy montowany był w samochodach ze spryskami reflektorów
nie tylko, szwagier w goflie ma czujnik poziomu płynu, wersja highline, u mnie w comfortline tez jest a zaden z nas nie ma spryskiwaczy świateł :bajer:
No widzisz ja też mam wersję highline i też nie mam tylko nie zgadniesz dlaczego po kolizji był wymieniany zderzak i ktoś przyżydził na spryskach i w tej chwili też ich nie mam. W samochodzie jest cała instalacja do założenia ich. Być może w młodszych rocznikach do wyższych wersji zakładali też czujnik poziomu mimo że nie było spryskiwaczy reflektorów. Pozdrówki

Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » pt maja 02, 2008 21:35

Ja tez mam kontrolke tylko jak miałem nawet pełno płynu paliło sie ze go nie ma , wymieniłem czujnik i to samo-ponoc czasami sie to zdarza. Kolega zdezaktywował mi go Vagiem i nie plai sie wogóle :grin:

Awatar użytkownika
BaDBoY §148 KK
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BaDBoY §148 KK » sob maja 03, 2008 10:10

m_maryszczak pisze:
Salz pisze:
No widzisz ja też mam wersję highline i też nie mam tylko nie zgadniesz dlaczego po kolizji był wymieniany zderzak i ktoś przyżydził na spryskach i w tej chwili też ich nie mam. W samochodzie jest cała instalacja do założenia ich. Być może w młodszych rocznikach do wyższych wersji zakładali też czujnik poziomu mimo że nie było spryskiwaczy reflektorów. Pozdrówki
A ja mam '98 Highline bez spryskiwaczy reflektorów a czujnik poziomu płynu posiadam...

Awatar użytkownika
Maćko1979
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Maćko1979 » sob maja 03, 2008 11:51

No czyli zasada jaką gdzieś wyczytałem w mądrej literaturze jest na plaster ...
Ale wracając do pierwszego postu, to w tej wersji jak napisał kiss, kontrolka nie jest aktywna bo nie ma czujnika. Niestety jest wiele kontrolek które nie działają w biedniejszych wersjach.
Pozdrówki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”