kontrolka poziomu plynu do mycia szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka poziomu plynu do mycia szyb
witam.
Jestem szczesliwym posiadaczem MK4 1.6SR AKL ,99 1J1 Basic. Mam pytanie czy w tym modelu jest zastosowany czujnik braku plynu do mycia szyb. W zbiorniku sucho a kontrolka na desce rozdzielczej (według instrukcji nr.20) nawet nie drgnie.
Jaka moze byc tego przyczyna i co powinienem najpierw sprawdzic ??
pozdrawiam
Jestem szczesliwym posiadaczem MK4 1.6SR AKL ,99 1J1 Basic. Mam pytanie czy w tym modelu jest zastosowany czujnik braku plynu do mycia szyb. W zbiorniku sucho a kontrolka na desce rozdzielczej (według instrukcji nr.20) nawet nie drgnie.
Jaka moze byc tego przyczyna i co powinienem najpierw sprawdzic ??
pozdrawiam
- Maćko1979
- Użytkownik

- Kontakt:
Czujnik poziomu płynu spryskiwaczy montowany był w samochodach ze spryskami reflektorów. Powód takiego stanu rzeczy jest jeden strasznie ciężko odpowietrza się spryski reflektorów dlatego ta kontrolka... żeby można było nalać zanim całkiem się skończy
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
nie tylko, szwagier w goflie ma czujnik poziomu płynu, wersja highline, u mnie w comfortline tez jest a zaden z nas nie ma spryskiwaczy światełm_maryszczak pisze:Czujnik poziomu płynu spryskiwaczy montowany był w samochodach ze spryskami reflektorów
[img]http://images33.fotosik.pl/227/6563aeda0fee4530.jpg[/img]
[img]http://images.spritmonitor.de/264743.png[/img]
MAXOIL Grodzisk Wlkp zaprasza, wymiany oleju, kompleksowe naprawy mechaniczne, hurtownia motoryzacyjna
da weiss man, was man hat:)
[img]http://images.spritmonitor.de/264743.png[/img]
MAXOIL Grodzisk Wlkp zaprasza, wymiany oleju, kompleksowe naprawy mechaniczne, hurtownia motoryzacyjna
da weiss man, was man hat:)
- Maćko1979
- Użytkownik

- Kontakt:
No widzisz ja też mam wersję highline i też nie mam tylko nie zgadniesz dlaczego po kolizji był wymieniany zderzak i ktoś przyżydził na spryskach i w tej chwili też ich nie mam. W samochodzie jest cała instalacja do założenia ich. Być może w młodszych rocznikach do wyższych wersji zakładali też czujnik poziomu mimo że nie było spryskiwaczy reflektorów. PozdrówkiSalz pisze:nie tylko, szwagier w goflie ma czujnik poziomu płynu, wersja highline, u mnie w comfortline tez jest a zaden z nas nie ma spryskiwaczy światełm_maryszczak pisze:Czujnik poziomu płynu spryskiwaczy montowany był w samochodach ze spryskami reflektorów
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
- BaDBoY §148 KK
- Mały gagatek

- Kontakt:
A ja mam '98 Highline bez spryskiwaczy reflektorów a czujnik poziomu płynu posiadam...m_maryszczak pisze:No widzisz ja też mam wersję highline i też nie mam tylko nie zgadniesz dlaczego po kolizji był wymieniany zderzak i ktoś przyżydził na spryskach i w tej chwili też ich nie mam. W samochodzie jest cała instalacja do założenia ich. Być może w młodszych rocznikach do wyższych wersji zakładali też czujnik poziomu mimo że nie było spryskiwaczy reflektorów. PozdrówkiSalz pisze:nie tylko, szwagier w goflie ma czujnik poziomu płynu, wersja highline, u mnie w comfortline tez jest a zaden z nas nie ma spryskiwaczy światełm_maryszczak pisze:Czujnik poziomu płynu spryskiwaczy montowany był w samochodach ze spryskami reflektorów
- Maćko1979
- Użytkownik

- Kontakt:
No czyli zasada jaką gdzieś wyczytałem w mądrej literaturze jest na plaster ...
Ale wracając do pierwszego postu, to w tej wersji jak napisał kiss, kontrolka nie jest aktywna bo nie ma czujnika. Niestety jest wiele kontrolek które nie działają w biedniejszych wersjach.
Pozdrówki
Ale wracając do pierwszego postu, to w tej wersji jak napisał kiss, kontrolka nie jest aktywna bo nie ma czujnika. Niestety jest wiele kontrolek które nie działają w biedniejszych wersjach.
Pozdrówki