Witam, byłęm dzisiaj u mechanika z wymianą termostatu, czujnika temperatury, i cieczy chłodzącej. patczas powrotu do domu wskazówka wzkazywała momentami 120 stopni lecz się nie dymiło i wentyrator sie nie włanczał. wróciłęm więc do warsztatu, z przeczuciem że to czujnikje st do dupy. On coś pogrzebał, popatrzył rozgrzał silnik jeszcze bardziej aż sie wentyrator włączył. Stwiedził że w golfie jest ukłąd wysokociśnieniowy i taka powinna być temperatura... Z mojej wiedzy wynika zaś wynika że optymalna temperatura to 90 stopni.
Ale ja moge sie mylicz więc licze na waszą pomoc.
pzdr
Temperatura pracy silnika 1.6 75KM ABU
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Temperatura pracy silnika 1.6 75KM ABU
Ostatnio zmieniony wt kwie 29, 2008 22:54 przez Damek88, łącznie zmieniany 1 raz.
nie mylisz się - temp. robocza silnika oscyluje w granicach 90 st.Damek88 pisze:Ale ja moge sie mylicz więc licze na waszą pomoc.
zmień mechanika ale wczesniej mu powiedz żeby głupot nie opowiadałDamek88 pisze:Stwiedził że w golfie jest ukłąd wysokociśnieniowy i taka powinna być temperatura...
przwdopodobnie masz uszkodzony czujni lub sam wskaźnik na desce z zegarami