Witam
Silnik pali ok, ale jak jest zimny to po odpaleniu przez chwile szarpie i tak jakby nie mógł wejść na obroty (wskazówka obrotościomierza skacze). Jak silnik jest ciepły to jest dobrze, jak odpalam na "ssaniu" lub jak kilka razy zagrzeje świece to tez jest dobrze.
Świece sprawdzałem metodą "na żarówkę" i wszystkie były dobre.
W czym tkwi problem?
Mój silnik to 1.9 TD AAZ
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Silnik po odpaleniu szarpie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
oldstaszek
- Forum Master

- Kontakt:
Pewnie czeka Cię sprawdzenie wtrysków a na pewno ciśnienia sprężania.
Aby nastąpił samozapłon powietrze musi być sprężone energicznie do określonego ciśnienia a z tego wynika temperatura w którą wtryskiwane jest powietrze.Obniżone ciśnienie sprężania objawia się nierówną pracą na starcie.
Aby nastąpił samozapłon powietrze musi być sprężone energicznie do określonego ciśnienia a z tego wynika temperatura w którą wtryskiwane jest powietrze.Obniżone ciśnienie sprężania objawia się nierówną pracą na starcie.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
oldstaszek
- Forum Master

- Kontakt:
Każdy mechanik zajmujący się dieslami powinien mieć przyrząd manometryczny do sprawdzenia ciśnienia sprężania oraz podstawowy próbnik do sprawdzenia wtrysków.
Wyłączam z tego pompę wtryskową - to działka pompiarzy z tym że sprawdzenie /jak poprzednie powinni też robić - to są podstawowe...
Wyłączam z tego pompę wtryskową - to działka pompiarzy z tym że sprawdzenie /jak poprzednie powinni też robić - to są podstawowe...
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...