najprawdopodobniej masz uszkodzona gume pod przepustnica ktora laczy przepustnice z kolektorem
odpal autko i zacznij pryskac w to miejsce jakims dezodorantem lub przyloz tam szate namoczona w denaturacie - jezeli silnik zacznie wchodzic na wyzsze obroty to jest tam nieszczelnosc
najpierw sciagasz przepustnice a pozniej ta gume
guma chyba kosztuje 70 zl
Kolektor dolotowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bombel-g2
- Użytkownik

- Kontakt:
kolektor
mało prawdopodobne zeby kolektor sam pękł falujace obroty itp... to moze byc poduszka pod wtryskiem ale czarny dym ..........hmmmmmmm. jak zdejmiesz monowtrysk to sciagnij i dobrze poogladaj poduche i kolektor bedziesz mial na wierzchu-ogladnij tez sonde czy moze gdzies nie jest przepalona....
Kamil
tel.792310032 kupię katalizatory wszystkie
Monowtrysk w PN-nce już śmiga... aż miło
tel.792310032 kupię katalizatory wszystkie
Monowtrysk w PN-nce już śmiga... aż miło
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
masz strasznie usyfialy kolektor
nie leci ci czasami olej z pod pokrywy od zaworow na kolektor wydechowy? moze przez to sie dymi
klejenie silikonem tej gumy pod prrzepustnica bym sobie odpuscil - jak pomoze to na 5 min
[ Dodano: 18 Kwi 2008 20:11 ]
bombel-ogladanie sondy nic nie da, sonde mozna sprawdzic miernikiem lub oscyloskopem
sonda moze wygladac jak nowa i moze byc uszkodzona-wyglad o niczym nie swiadczy
[ Dodano: 18 Kwi 2008 20:13 ]
moim zdaniem sonda nie ma tu nic do rzeczy
zajmij sie usunieciem nieszczelnosci
nie leci ci czasami olej z pod pokrywy od zaworow na kolektor wydechowy? moze przez to sie dymi
klejenie silikonem tej gumy pod prrzepustnica bym sobie odpuscil - jak pomoze to na 5 min
[ Dodano: 18 Kwi 2008 20:11 ]
bombel-ogladanie sondy nic nie da, sonde mozna sprawdzic miernikiem lub oscyloskopem
sonda moze wygladac jak nowa i moze byc uszkodzona-wyglad o niczym nie swiadczy
[ Dodano: 18 Kwi 2008 20:13 ]
moim zdaniem sonda nie ma tu nic do rzeczy
zajmij sie usunieciem nieszczelnosci
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
moze ta pokrywa opowietrrzania to wlasnie pokrywa od zaworow
mozliwe ze pokrywe masz dobra tylko ze za mocno dokrecasz ja i dlatego leci olej
ja tez mialem z tym problemy, teraz zakladam ta uszczelke na silokon, lekko dociagam nakretki, czekam z pol godz az silokon przysschnie i wtedy dociagam nakretki o jakis jeden obrot bo jak za mocno sie dociagnie to uszczelka sie zeslizgnie
w ten sposob u mnie jest sucho jezeli chodzi o dekiel od zaworow
mozliwe ze pokrywe masz dobra tylko ze za mocno dokrecasz ja i dlatego leci olej
ja tez mialem z tym problemy, teraz zakladam ta uszczelke na silokon, lekko dociagam nakretki, czekam z pol godz az silokon przysschnie i wtedy dociagam nakretki o jakis jeden obrot bo jak za mocno sie dociagnie to uszczelka sie zeslizgnie
w ten sposob u mnie jest sucho jezeli chodzi o dekiel od zaworow
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
nie wiem co to
sprawdze przy autku i dam znac
[ Dodano: 20 Kwi 2008 16:08 ]
a wiec juz sprawdzilem
z przepustnicy wychodza 2 przewody od podcisnienia-jeden idzie do tej plastikowej pokrywki na gorze i dalej z niej do filtra powietrza
drugi z przepustnicy idzie do regulatora co jest z tylu przepustnicy a z regulatora do aparatu zaplonowego
na regulatorze jest odpowietrznik ktory jest zaslepiony-jest po prawej stronie auta (czyli od strony filltra powietrza)
sprawdze przy autku i dam znac
[ Dodano: 20 Kwi 2008 16:08 ]
a wiec juz sprawdzilem
z przepustnicy wychodza 2 przewody od podcisnienia-jeden idzie do tej plastikowej pokrywki na gorze i dalej z niej do filtra powietrza
drugi z przepustnicy idzie do regulatora co jest z tylu przepustnicy a z regulatora do aparatu zaplonowego
na regulatorze jest odpowietrznik ktory jest zaslepiony-jest po prawej stronie auta (czyli od strony filltra powietrza)