cieknący tył MK II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
cieknący tył MK II
Czy miał ktoś kiedyś problem z przeciekającą tylną klapą w MK II? Ja mam ten problem i nie moge do końca zlokalizować przyczyny problemu. Przypuszczam, że chodzi o uszczelkę tylnej szyby, gdyż od wewnątrz klapy pod uszczelką blacha jest skorodowana (na szczęście nie mocno).
Czy możecie podpowiedzieć jak usunąć usterkę? Czy konieczna jest wymiana uszczelki? a może całej klapy? A może starczy silikon...?
Dzięki za pomoc! Z góry!
Czy możecie podpowiedzieć jak usunąć usterkę? Czy konieczna jest wymiana uszczelki? a może całej klapy? A może starczy silikon...?
Dzięki za pomoc! Z góry!
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam!
Miałem niedawno podobną sytuację (ale z przodu), mechanik musiał wyjąć szybę - przy tym mu pękła, ale to podobno jest bardzo częste zjawisko
. Uszczelki mi nie wymienił, wspominał jedynie że zastosował jakiś uszczelniacz który nie wysycha do końca (nie silikon, ponieważ ten wysycha i potem może być problem z ponownym wyjęciem szyby).
Pozdrawiam
Mateusz
Miałem niedawno podobną sytuację (ale z przodu), mechanik musiał wyjąć szybę - przy tym mu pękła, ale to podobno jest bardzo częste zjawisko

Pozdrawiam
Mateusz
znalazłem silikon szklarski, który polecił mi blacharz. Powiedział żeby zasilikonować od zewnęrznej strony pod uszczelką, ale delikatnie, tak, żeby nie wypłynęło poza uszczelkę, no a jeśli już wypłynie to nadmiar trzeba zetrzeć szmatką namoczoną w wodzie z mydłem.
Koszt reperacji u blacharza to ok 200zł
Koszt własnej naprawy usterki:
- 11,50 zł - silikon szklarski Tytan,
- 6,50 zł - pistolet do wyciskania silikonu.
Koszt własnej naprawy usterki:
- 11,50 zł - silikon szklarski Tytan,
- 6,50 zł - pistolet do wyciskania silikonu.