VW(różne modele) dziwne drgania budy podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VW(różne modele) dziwne drgania budy podczas jazdy
Model nie gra tu roli chodzi mi o wasze opinie- wszystkie sprawdzę.
Podczas jazdy np: tak po 20km godzinie silnik nagle jakby palił na 3 gary trzęsię się cała buda , wszystkie plastiki trzeszą ogólnie wrażenie jakby auto miało się rozsypać, po chwili a może po kilkukrotnej redukcji i zmianie biegów znowu cisza i spokój silnik pięknie ciągnie i nic się nie trzęsie.
Moje typy to:
-wydech katalizator zapycha się i rzuca wydechem który bije w budę
-sprzęgło, coś ze skrzynią zwichrowane i rzuca skrzynią i silnikiem
-któraś z poduszek (ale dlaczego pózniej się uspokaja)
-przepływka lub świeca wysiada i dlatego tak rzuca silnikiem
Dodam tylko że nie ma żadnej prawidłowości- przy różnych obrotach , przy róznych prędkościach, w róznej temperaturze i czasie
Bardzo liczę na waszą pomoc
Podczas jazdy np: tak po 20km godzinie silnik nagle jakby palił na 3 gary trzęsię się cała buda , wszystkie plastiki trzeszą ogólnie wrażenie jakby auto miało się rozsypać, po chwili a może po kilkukrotnej redukcji i zmianie biegów znowu cisza i spokój silnik pięknie ciągnie i nic się nie trzęsie.
Moje typy to:
-wydech katalizator zapycha się i rzuca wydechem który bije w budę
-sprzęgło, coś ze skrzynią zwichrowane i rzuca skrzynią i silnikiem
-któraś z poduszek (ale dlaczego pózniej się uspokaja)
-przepływka lub świeca wysiada i dlatego tak rzuca silnikiem
Dodam tylko że nie ma żadnej prawidłowości- przy różnych obrotach , przy róznych prędkościach, w róznej temperaturze i czasie
Bardzo liczę na waszą pomoc
www.vwsquad.prv.pl
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
ja tak miałem, najpierw mi złapał błędy komp i palił duzo i dymił na czarno, jakby powietrza nie dotawał i sie zalewał i troche żucało bo jakieś dziwne obroty miał.
Potem na trasie do zakopca doszedłem do wniosku ze to sąda lambda, bo jade nagle traci moc, zachwile znów ja odzyskuje i tak w kółko, i przy okazji troche silnik trząsł karoserią. dodam ze tak sie działo właśnie w róznych momętach niezależnie od predkości, tylko jak go wkręciłem na wyższe obroty to teoretycznie było ok.
sporawdziłem błędy io nic ni epokazał, ale odpiełem sonde na wszelki wypadek i pracował jak mażenie, zmienięłm sobnde i pracuje równiutko i bez zastrzeżen. Może masz podobnie, silnik taki jak mój:)
Potem na trasie do zakopca doszedłem do wniosku ze to sąda lambda, bo jade nagle traci moc, zachwile znów ja odzyskuje i tak w kółko, i przy okazji troche silnik trząsł karoserią. dodam ze tak sie działo właśnie w róznych momętach niezależnie od predkości, tylko jak go wkręciłem na wyższe obroty to teoretycznie było ok.
sporawdziłem błędy io nic ni epokazał, ale odpiełem sonde na wszelki wypadek i pracował jak mażenie, zmienięłm sobnde i pracuje równiutko i bez zastrzeżen. Może masz podobnie, silnik taki jak mój:)
Mk3 GTI 16V ABF