Witam
Zaczynam ten post, choć wiem, ze kilka jużo podobnej tematyce było lecz w zadnym z nich nie znalazłem jednoznacnej odowiedzi na następujace pytania:
1*czy wstawienie rurki zamist porcelany w zatkanego kata bedzie miał jakiś wpływ na pracę lekrtoniki w TDI??
2* jeśli mam już wyeksploatownaego kata to czy batdzo wzrośnie emisja spalin po jego usunieci - czy przejdzie to przez przegląd (pomijając kwestie białej koperty:-)
3* czy wzrośnie hałas w aucie??
4* czy wogołe warto się za to zabierać (tzn czy realne kożyście wystarczajace aby cała ta zabawa sie opłacała??
[mkIII] TDI a usunięcie katalizatora??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1. Nie bezposrednio (patrz p. 4), za katem nie ma juz nic co by mogło coś zmierzyć
2. Jesli jest wypalony to raczej nic sie nie zmieni - pozatym w klekotach mierza chyba tylko poziom dymienia - ja na przeglądzie nie miałem nigdy robionej analizy spalin - ale nastepnym razem z ciekawości zrobie.
3. Nie powinien - jesli zostawisz środkowy i końcowy tłumik - może nawet zmalec - jesli w katalizatorze porcelana sobie latała luzem
4. Warto jesli katalizator jest zapchany/przypchany - wtedy powinienes odczuc poprawę, a wałaściwie Twoja sprężarka
2. Jesli jest wypalony to raczej nic sie nie zmieni - pozatym w klekotach mierza chyba tylko poziom dymienia - ja na przeglądzie nie miałem nigdy robionej analizy spalin - ale nastepnym razem z ciekawości zrobie.
3. Nie powinien - jesli zostawisz środkowy i końcowy tłumik - może nawet zmalec - jesli w katalizatorze porcelana sobie latała luzem

4. Warto jesli katalizator jest zapchany/przypchany - wtedy powinienes odczuc poprawę, a wałaściwie Twoja sprężarka

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
no ja mialem troche przypchany,wyjdlubalem wszystko ze srodka i silnik nie dostał specjalnie jakiesjs tam mocy wielkiem ale zaraz po podpalenu zauwazylem ruznice w jego pracy chodzi jak by owiele lzej i zwawiej sie wkreca,no i sprezarka szybciej sie wkreca bo czuc i slychac ja przyjemniej
:D:D:D

Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D