Wydech Bosal - dziwny otwór

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

greg

Wydech Bosal - dziwny otwór

Post autor: greg » wt kwie 08, 2008 13:23

Wymieniałem dzisiaj tłumiki - bo w starych co prawda tłumiki ok ale już 2 razy wstawiane nowe rurki (słabi fachowcy lub słaba stal) i zobaczyłem w końcowym tłumiku na dole dziwny otwór z gwintem - przez który lekko wydostają się spaliny + wytrącająca sie woda. I teraz pytanie skoro jest gwint to czy powinienem zaślepić śrubką czy też zostawić żeby wypływała powstająca woda?
Obrazek

Awatar użytkownika
slimak20
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: slimak20 » wt kwie 08, 2008 13:34

Powinno byc zaslepine i wzadnym tlumiku nie widzialem otworu na wydostajaca sie wode.przeicerz jak masz dziurke i piszesz ze wydostaja sie tam spaliny to masz maly "przedmuch" i troszke bedzie "pierdziec".wiec zaslep srubka.A że sypia sie tlumiki to nie wina fachowcow tylko raczej slabej blaszki.

VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)

Awatar użytkownika
homsky
VW Baron
VW Baron

Post autor: homsky » wt kwie 08, 2008 13:36

greg pisze:I teraz pytanie skoro jest gwint to czy powinienem zaślepić śrubką czy też zostawić żeby wypływała powstająca woda?
Jesli ci ta dziurka nie przeszkadza :grin: , w tłumiku nie bedzie sie zbierała woda przez co znacznie przedłuży sie jego żywotnośc.
Mozna by wkręcić tam śrubke, ale znając życie komu bedzie sie chciało kłaśc na glebie i co jakis czas ją odkręcać i spuszczac skondensowana wodę , zresztą po wkreceniu śrubki w krótkim czasie korozja "przyspawa" ją do tłumika i odkręcenie nie bedzie mozliwe :helm:

[ Dodano: Wto Kwi 08, 2008 13:39 ]
slimak20 pisze:Powinno byc zaslepine i wzadnym tlumiku nie widzialem otworu na wydostajaca sie wode
Miałem tez tłumiki Bosala i w końcowym tłumiku była taka własnie dziurka , owszem jest tam bardzo malutki przedmuch , ale w czym to przeszkadza

[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]

greg

Post autor: greg » wt kwie 08, 2008 13:44

mnie nie chodzi o przeszkadzanie tylko o to że jest gwint a skoro gwint to w jakimś celu - jak na razie zostawiłem dziurkę wolno - w końcu golf 4 tez może mieć jakąś dziurę no nie

[ Dodano: Wto Kwi 08, 2008 1:46 pm ]
homsky pisze:Miałem tez tłumiki Bosala i w końcowym tłumiku była taka własnie dziurka
czyli w moim jest wszystko ok :bigok:

Awatar użytkownika
slimak20
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: slimak20 » wt kwie 08, 2008 13:52

Widocznie w niektorych byly dziury a w innych nie .w MK III mam oryginalny tłumik bosal jest kartka pod spodem "Golf III GTI 2.0/1.6GT" tłumik z roku 2006 .i nie ma tam żadnej dziurki .Ale jak w niektorych bosalach byly wiec niech tam zostana :bigok: ciekawe czy taki patent przedluzy zywotnosc tlumika.

VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)

Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: rakczek » wt kwie 08, 2008 21:30

Greg znienialem ostatnio kumplowi tlumik nie pamietam marki ale byla dokladnie taka sama dziurka.. Odwiezlismy tlumik do sklepu ale poinformowano nas ze ta wlasnie dziura ma za zadanie odprowadzac wode

Wszystko gra

greg

Post autor: greg » wt kwie 08, 2008 22:53

No to mnie uspokoiliście- dziękuję

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”