Tylna klapa, problemy z zamknięciem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Młoda
KS KathStyle
KS KathStyle
Auto: Czarna Wdowa <3

Tylna klapa, problemy z zamknięciem

Post autor: Młoda » pn kwie 07, 2008 12:11

Na wstępie pisze, ze szukałam takiego tematu ale nie znalazłam tego co by dotyczyło mojej bolączki :crazy:

Rozchodzi sie o tylną klapę od jakiegoś czasu ma ona odchyły, albo właściwie zamek w niej :-k chodzi o to, że jak zamykam zawsze trzymam za uchwyt po wewnętrznej stronie i ciągnę ku dołowi aby się zamknęła, nie było problemu do czasu jak parokrotnie parę razy pod rząd mi odskakiwała :otepienie: tak jakby zamek nie chciał złapać, choć nie zawsze tak jest zdarza się to sporadycznie :bajer: i za którymś razem udaje się klapę zamknąć :bajer:

A druga sprawa jest następująca, Mk miał już w serii centralny tak, że zamykam kluczykiem w drzwiach i wsio zamknięte, wszystko jest ok do czasu gdy jest aku, jak go wyjmę aby podładować, muszę oblatywać cały samochód i każde drzwi z osobna, i gdy chce zamknąć tylną klapę, nie da rady próbowałam na różne sposoby i nie idzie :crazy: stawiam, ze to coś z zamkiem bo wcześniej tak nie było ...

Proszę napisać któremu mechanizmowi należy zwrócić baczną uwagę Gofer i tak we wtorek idzie do mechanika na przegląd po zimie :bajer:

Wszelka pomoc mile widziana (człek zawsze sie uczy :) )
Ostatnio zmieniony pn kwie 07, 2008 12:22 przez Młoda, łącznie zmieniany 1 raz.

:satan: Squad Nocne Mary Enigmatycznie... "(...) Jeśli niebo - to siódme, jeśli piekło -to samo dno. Żadnych półśrodków(...)"

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » pn kwie 07, 2008 12:28

pierwszy krok - wd40

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » pn kwie 07, 2008 13:33

mozna popsikac WD40 tak jak kolega radzi w zamek, druga sprawa jak tak mocno sprezynuje klapa to mozmna wkrecic w nia troche te odboje gumowe (sa po bokach klapy nad linia swiatel) jezeli to nie pomorze a zamek jest sprawny to przesuniecie tego elementu za ktury zapina sie klapa (nad zderzakiem)

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pn kwie 07, 2008 14:08

T.O.B.I. pisze:mozna popsikac WD40 tak jak kolega radzi w zamek, druga sprawa jak tak mocno sprezynuje klapa to mozmna wkrecic w nia troche te odboje gumowe
tp raczej nie to bo wcześniej było dobrze ja Młoda pisze, stawiał bym na to :dol:
T.O.B.I. pisze:ezeli to nie pomorze a zamek jest sprawny to przesuniecie tego elementu za ktury zapina sie klapa

Kaś
chodzi o ucho które jest przykręcone dwoma śrubami do tylnego pasa a na nim rygluje sie zamek
a co do zamka to on teraz nie działa z tyłu wcale?

:-k ...

Awatar użytkownika
Młoda
KS KathStyle
KS KathStyle
Auto: Czarna Wdowa <3

Post autor: Młoda » pn kwie 07, 2008 19:18

misiek10111 pisze: Kaś chodzi o ucho które jest przykręcone dwoma śrubami do tylnego pasa a na nim rygluje sie zamek
Misiek a da radę go przesunac jakoś :-k tak właśnie myślę w sumie miejsce jest :bajer:
a co do zamka to on teraz nie działa z tyłu wcale?
Nie no jak jest aku to centralka zamyka i jest gut :bajer: , tylko jak go nie ma to nie mogę zamknąć na kluczyk :crazy: próbowałam normalnie zamknąc tak jak sie zamykac powinno, również na wciśniętym przycisku w klapie z kluczykiem i lipton :crazy: mam ten plus, ze mój stoi na strzeżonym parkingu, ale gdyby ktoś inny miał podobną przypadłosc i nie stał na strzezonym to by było nie dobrze...

:satan: Squad Nocne Mary Enigmatycznie... "(...) Jeśli niebo - to siódme, jeśli piekło -to samo dno. Żadnych półśrodków(...)"

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pn kwie 07, 2008 23:19

Młoda pisze:Misiek a da radę go przesunac jakoś :-k tak właśnie myślę w sumie miejsce jest :bajer:

Kaś
oczywiście że tak - ten element jest regulowany - być może u ciebie sie przesuną (czasami tak bywa - kiedy zamek ciasno chodzi i stąd sugestia Tomusia by go posmarować WD-49) :grin:

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » wt kwie 08, 2008 07:23

Kaś
Tomus
:blush: :blush: :blush:
Romuś :kwiatek:

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » wt kwie 08, 2008 07:25

Tomuś :lizanko:
Ostatnio zmieniony wt kwie 08, 2008 07:27 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”