Audi 100 C4 2.3 slaby, mulowaty

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mlody18
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Audi 100 C4 2.3 slaby, mulowaty

Post autor: mlody18 » sob kwie 05, 2008 08:06

Witam
Mam takie pytanie szwagier ma takie auto i jest problem. A mianowicie zapali go i jedzie ale strasznie muli go tzn, na gazie jedzie ale jak jest zimny albo jak mu dobrze pyrzcisnie gaz to tak jakby mieszanka wybuchała w ruze wydechowej. Taki huk dos spory jest. Auto szarpie i nie ma mocy. Patrzyłem na kopułke i palec i dobre sa, moze świece któres padły?

I dopatrzyłem sie takiej gumy chyba od turbo ze nie jest dobrze załozona, załozyłem ja to auto niechce wtedy palic, ani na gazie ani benzynie. Czy to moze byc przyczyna ze tak sie auto zachowuje? Tylko czemu jak ja dobrze załoze to niechce palic auto wtedy?

Tutaj fotka gdzie ta guma jest zaznaczyłem czerwonym kułeczkiem:
http://kaco18.w.interia.pl/guma.jpeg

Proszę o pomoc jak ktos cos wie. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn kwie 07, 2008 21:46 przez mlody18, łącznie zmieniany 4 razy.

Pozdrawiam Wszystkich Miłośników VW

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » pn kwie 07, 2008 12:32

Kolego napisz w technicznym lub LPG

Ta rura o której piszesz jest to dolot powietrza. Za nią jest przepływomierzi filtr. Wystrzał mógł uszkodzic przepływkę i dlatego nie chce chodzić. Ale zacząć trzeba od tego że w tym samochodzie tak naprawdę nie powinno sie zakładac LPG. Ma wtrysk mehaniczny a on nie lubi zbytnio LPG

Awatar użytkownika
mlody18
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mlody18 » pn kwie 07, 2008 14:22

Gaz juz był załozony jak szwagier kupił to auto. Pod ta guma jest taki talezyk z siatki drobnej. I podobno ona ma chodzic bez wiekszego problemu. A ta jest powyginana i ciezko chodzi. Moze wiecie gdzie ja mozna dostac ? Bo umnie w sklepach tego nie ma.

Pozdrawiam Wszystkich Miłośników VW

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”