problem z recznym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z recznym
witam - wczoraj bylem na przegladzie samochodu - wynik diagnosty - za slaby reczny, otoz dzis rozebralem beben - z racji ze samochod kupilem pol roku temu nie zagladalem tam - szczeki wygladaly jak nowe - bylo jescze widac wyraznie napisy na szczekach oraz widac bylo konserwacje ich czy poksydowanie - grubsc wkladek ciernych wynosila 4 mm - nowe z tego co mierzylem maja 5 mm grubosci okladziny - wiec nie wymienialem szczek a kupilem z firmy TRW - podobno dobre - bebny - moje byly porysowane i mialy prog, po zlozeniu do kupy i wczesniejszym przesmarowaniu i przedmychaniu mechanizmow- nie bylo widocznych jakis zaciekow z cylinderka - nie potrafie zatrzymac pojazdu z doprowadzeniem kol do zablokowania wraz z zaciagnieciem dzwigni - co nalezalo by jeszcze zrobic , linke podciagalem przy dzwigni
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam panowie
Ja jednak sugeruje że linka jest nie tak naciągnięta. Np u mnie zauwazyełm ze na koncowce przy połączeniu ze szczeką jest poszarpana. Musisz szukac winy przy lince - tak sadze.
Ale po co skoro reczny nie używa tłoczków do hamowania. Linka przychodzi do spodniej częsci szczęk.T.O.B.I. pisze:sprawdzic tloczki bo moga byc zapieczone
Ja jednak sugeruje że linka jest nie tak naciągnięta. Np u mnie zauwazyełm ze na koncowce przy połączeniu ze szczeką jest poszarpana. Musisz szukac winy przy lince - tak sadze.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja miałem podobną sytuację jak kolega esio10 ale podciągnąłem na regulacji przy dźwigni i było ok. Potem inny diagnosta mi powiedział, że nie trzeba było bo wystarczyło depnąć porządnie na hamulec kilka razy i sam by się wyregulował
Ostatnio zmieniony czw kwie 03, 2008 23:00 przez pamor, łącznie zmieniany 1 raz.