Witam!!!
jak w temacie. Ostatnio zauważyłem że coś stuka mi w zawieszeniu. Pojechałem na stacje diagnostyczna i tam koleś stwierdził że mam do wymiany tuleje metalowo gumowe przedniego wahacza gdyż są już popękane i to jest przyczyna (dokładnie chodziło o tylne tuleje przedniego wahacza). Fakt wymieniłem i nic nie pomogło. Przy okazji dokładnie sprawdziłem wszystkie końcówki i wszystko jest sztywne i nie ma prawa stukać!!! Nie wiem co to może być ??? Dodam że stuka jak jadę wolno po naszych polskich dziurach i stuki czasem przenoszą sie na kierownice.
Zastanawiam sie czy przyczyna może być kolumna kierownicza i czy jak coś to trzeba ja wymienić szybko czy coś tam może stukać i da się to naprawić. Usterkę kolumny kierowniczej stwierdziłem po tym jak na postoju przy zgaszonym silniku kręcąc dynamicznie kierownicą w prawo i w lewo dochodziły do mnie stuki. Dla mnie to trochę dziwne żeby kolumna kierownicza zużyła sie po 136 tkm bo tyle właśnie ma przejechane mój golfik.
Z góry dziekuje za konkretne odpowiedzi.
Stuki w przednim zawieszeniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP