Większe niż zwykle spalanie w 1.8

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kolos33
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Większe niż zwykle spalanie w 1.8

Post autor: kolos33 » pt mar 28, 2008 18:30

Witam panowie,ostatnio zauważyłem, ze mój Gofer spala ok. 12/100 benzyny.Ostatnio wymieniałem czujnik temperatury, bo wskazówka od temp mi się nie podnosiła, ale nie wiem czy dobry wymieniłem(wyciągnąlem ten czerwony ale nie wiem też od czego jest ten czarny). Czy to może być jakaś przyczyna zwiekszonego spalania? Normalnie spalał ok. 8/100...chciałbym żeby znowu tak było:))aha jeszcze jedno pytanko-gdzie jest umiejscowiona sonda lambda,jak byscie mogli jakies jej zdjecie pokazac w takim silniku to bylo by git!pozdro

edit:
mam silnik o poj 1.8 na jednopunktowym wtrysku,nr silnika RP...
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 20:47 przez kolos33, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt mar 28, 2008 18:34

To twój pierwszy temat. więc zacznij od lektury regulaminu. Musisz sprecyzować dokłądnie jaki masz silnik, jak zasilany (wtrysk czy gaźnik,najlepiej oznaczenie literowe silnika) , wszystko znajdziesz na forum.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

kolos33
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kolos33 » sob mar 29, 2008 14:52

Pomoże ktoś czy nie....???

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob mar 29, 2008 15:54

kolos33 pisze:Pomoże ktoś czy nie....???
:bajer:
w szukajce jest 10000 postów
np że sonda jest w rurze odbiorczej kolektora !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony sob mar 29, 2008 15:58 przez dziejo, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
zajac
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: zajac » sob mar 29, 2008 16:00

czarny lub niebieski czujnik sa rozne obok czerwonego odpowiada za informacje jaka dostaje komp o temp silnika i uszkodzony moze powodowac zwiekszone spalanie bo komputer dostaje info ze silnik jest zimny koszt ok 28 zl

co do sondy znajduje sie ona w kolektorze wydechowym jak spojrzysz z prawej strony wtrysku(stojac przed autem) i zajrzysz w szpare miedzy silnikiem a sciana grodziowa to powinienes ja zobaczyc (lub wypatrzysz kabel ktory do niej idzie)
sonde mozna sprawdzic w jakims srwisie koszt ok 60 zl nowa kosztuje od 100 w gore ale tych najtanszych bym nie kupowal

Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0

NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”