Mam problem chciałem wymienic klocki hamulcowe z tyłu, niemoge zdjąc zasisku z tarczy - chciałem odrazu wyminic tarcze Zabrałem sie za odkrecenie dwóch srób zacisku ale tłoczek cały czas trzyma :/ i niemoge go zciągną z tarczy:/ z przodu wiem ze idzie normalnie cofnąc tłoczek ale z tył cos nie idzie :-? Ma ktos jakis sposób aby zdjac ten cylinderek??? bez jakis specjalnych przyżądów??
Prosze o pomoc bo mam samochód na klockach i sie delikatnie mowiąc wkurzylem na ta całą sytuację
Jak zdjac zaciski z tarczy w Sharanie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak zdjac zaciski z tarczy w Sharanie?
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 20:48 przez crreig, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mam tarcz sie obrace, probelm jest nastepujący na tarczy śa leciutki renty, i wszytko byłoby ok gdyby ktos powiedzieł mi jak cofnoąc ten chol..ny tłoczek. Ktos mi gkiedys wspominał o jakim specjalnym przyzadzie i ze z tyłu trzeba toczek niby wkrecac., ale zabardzo mu w to nieuwierzyem
Moze któs kiedys juz robił hamulce tarczowe tył np. w passsacie bo passat czy sharan to prawie to samo
Moze któs kiedys juz robił hamulce tarczowe tył np. w passsacie bo passat czy sharan to prawie to samo
- Paweł Marek
- V.I.P.

jeśli jest tak jak u mnie w Vento: dźwigienka od recznego w pozycji spoczynkowej opiera się o plastykowy kołeczek. Wyciągasz go jest na wcisk. To spowduje że dźwigienka pozwoli się więcej przekręcić 9 w tą stronę w którą kołek jej nie puszczał) i tłoczek powinien więcej odejść od klocka
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.