czy skrzynia od 1.6 pasuje do 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Maniek88
- Mały gagatek
- Kontakt:
czy skrzynia od 1.6 pasuje do 1.8
Szybkie pytanie i szybka odp ...
mam skrzynie od 1,6 ABU 75km "93rok od mk3 po kosztach
koleszce walneła skrzynia w 1,8ABS 94r bedzie pasowało?? (oba silniki 8V)
mam skrzynie od 1,6 ABU 75km "93rok od mk3 po kosztach
koleszce walneła skrzynia w 1,8ABS 94r bedzie pasowało?? (oba silniki 8V)
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 11:37 przez Maniek88, łącznie zmieniany 1 raz.
Volkswagen samochód dla ludu!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
obudowa bedzie pasowac, ale przełoznia beda sporo inne, skrzynia w ABSie fabrycznie jest krótsza niz w ABU.
W ABS ie skrzynia miala oznaczenie APW
w ABU miały oznaczenie CHL ( 08/92 - 04/94)
CNU (05/94 - 08/94 ) rozniły sie przełozeniem głownym.
Na CHL na V tym biegu przy ogumieniu 195/50/15 , predkosc 100 Km/h miałbys teoretycznie przy 2767 RPM
na CNU na tym samym biegum, ogumieniu , predosci itd predkosc obrtowa silnika wynosiłaby 2637 RPM
na skrzynce od ABSa przy tych samych danych wychodzi 2873 RPM
w w takim razie wychodzi ze ogólnie skrzynka od ABSa jest krótsza, nie az tak drastycznie ale jednak , jak załozy do ABU to raczej nie odczuje roznicy , moze nawet bedzie sie cieszły ze szybciej przyspiesza
A tłumaczenie ze spora roznica bo w mocach jest roznica to nie jest takie do konca trafne, ja mam skrzynie 4T w RPku , taka sama jaka była montowana w Dieslach W 1.6 i 1.8 oraz 1.6TD a także w mk3 z poczatku produkcji w 1.9D oraz 1.9TD
W ABS ie skrzynia miala oznaczenie APW
w ABU miały oznaczenie CHL ( 08/92 - 04/94)
CNU (05/94 - 08/94 ) rozniły sie przełozeniem głownym.
Na CHL na V tym biegu przy ogumieniu 195/50/15 , predkosc 100 Km/h miałbys teoretycznie przy 2767 RPM
na CNU na tym samym biegum, ogumieniu , predosci itd predkosc obrtowa silnika wynosiłaby 2637 RPM
na skrzynce od ABSa przy tych samych danych wychodzi 2873 RPM
w w takim razie wychodzi ze ogólnie skrzynka od ABSa jest krótsza, nie az tak drastycznie ale jednak , jak załozy do ABU to raczej nie odczuje roznicy , moze nawet bedzie sie cieszły ze szybciej przyspiesza
A tłumaczenie ze spora roznica bo w mocach jest roznica to nie jest takie do konca trafne, ja mam skrzynie 4T w RPku , taka sama jaka była montowana w Dieslach W 1.6 i 1.8 oraz 1.6TD a także w mk3 z poczatku produkcji w 1.9D oraz 1.9TD
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- Maniek88
- Mały gagatek
- Kontakt:
guti pisze:w w takim razie wychodzi ze ogólnie skrzynka od ABSa jest krótsza, nie az tak drastycznie ale jednak , jak załozy do ABU to raczej nie odczuje roznicy , moze nawet bedzie sie cieszły ze szybciej przyspiesza
Mam rozumiec ze szybciej bedzie przyspieszał, ale moze wiecej palic dzieki tym przelozenią
... a łapa na skrzyni jest taka sama? bo cos mi sie obilo ze moze byc nie w tym miejscu...
Volkswagen samochód dla ludu!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
bedzie szybciej przyspieszał , szybciej biego beda sie konczyc, palic moze wiecej ale niewiele , bo jednak to sa wyzsze obroty , co do mocowania to nie mam pojecia, nie widzialem obu skrzyn. , nie wiem czy sie nie da przełozyc lapy ze starej skrzyniManiek88 pisze:Mam rozumiec ze szybciej bedzie przyspieszał, ale moze wiecej palic dzieki tym przelozenią
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Maniek88, a z forum
no dobra i ze swoich przepastnych dokumentów
głwonie wyszkukiwarka zadziałała , kalkulator predkosci i troszke wiedzy ogólnej
no dobra i ze swoich przepastnych dokumentów
głwonie wyszkukiwarka zadziałała , kalkulator predkosci i troszke wiedzy ogólnej
Ostatnio zmieniony sob mar 29, 2008 01:55 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.